Skøyteherrene vant verdenscupen i lagtempo sammenlagt

Sverre Lunde Pedersen, Sindre Henriksen og Håvard Bøkko tok 2.-plassen i fredagens lagtempo på skøyter i Polen. Dermed vant de verdenscupen sammenlagt.

Sverre Lunde Pedersen og det norske laget tok 2.-plassen i verdenscupen for lag fredag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

Sport

Japan vant fredagens lagtempo med knapp margin foran Norge og Russland, men med tre pallplasseringer av tre mulige tok Norge sammenlagtseieren i verdenscupen.

Det gås kun tre lagtempoer, og nordmennene ble derfor hedret med et lite verdenscuptrofé etter to 2.-plasser og en 3.-plass denne sesongen.

– Her er et trofé som blir med i håndbagasjen hjem, sa Bøkko til NRK etter å ha blitt tildelt beviset på sammenlagtseieren.

– Det er gøy å vinne sammenlagt så klart, vi har jo lyst til det. Så har vi veldig lyst til å vinne i VM februar, fortsatte han.

Tung Henriksen

I heat med Japan så Norge en sjanse for seier, men Henriksen så noe tung ut da han var i føringen.

Japanerne tok over ledelsen, men så ut til å sprekke på slutten. Nordmennene klarte likevel ikke å hamle opp med det sterke japanske laget, og gikk til slutt inn i mål 26/100 bak vinnerne.

– Det er ikke mye. Men vi vil jo alltid vinne. Sverre gjorde en god jobb, men det er litt synd, sa landslagstrener Bjarne Rykkje til NRK.

– Vi har en del å gå på fortsatt, vi går litt for ujevnt fartsmessig. Det er litt rufs hele veien, sa Lunde Pedersen til kanalen etter løpet.

B-preget Nederland

Russland og Nederland gikk etter nordmennene, men klarte ikke å gå raskere enn det norske laget. Russland havnet 6/100 bak Norge og tok 3.-plassen, mens et B-preget Nederland gikk inn til 8.-plass.

Med andreplassen vant Norge verdenscupen ti poeng foran Japan og Russland.

Norge deltok ikke på lagtempoen for kvinner i Polen fredag.

(©NTB)