Warholm: – Jeg løp ræva av meg

Karsten Warholm (22) erkjente at det var blandede følelser etter 2.-plass i det andre Diamond League-stevnet på rad.

Karsten Warholm kom på 2.-plass på 400 meter hekk under Bislett Games i Oslo torsdag kveld. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix. 

Sport

Abderrahman Samba var det like lite å gjøre med, som i Roma forrige uke. 22-åringen fra Qatar vant 400 meter hekk på sterke 47,60, mens Warholm løp på 48,22, som er identisk med hans personlige rekord fra i fjor.

I Roma løp han fire tideler raskere (47,82).

– Jeg skjønner at forventningene er skyhøye, og det er klart at det er blandede følelser når du ikke kan leve opp til det folk vil ha. På den annen side så tror jeg det er lett å se at jeg springer ræva av meg, og det er dessverre vanskelig å gjøre det bedre enn sitt beste, sa Warholm i pressesonen etter løpet.

Fornøyd

22-åringen fra Ulsteinvik merket at det ikke gikk like lett mot slutten som i Roma. Det ble litt mer rotete foran hjemmepublikummet i Oslo.

– Jeg merket at det ikke gikk like «smooth» mot slutten, og jeg er nesten ikke sikker på hva jeg gjorde. Men det er fortsatt bra, og det er vanskelig å svare for seg når du er fornøyd, men du merker at folk vil ha mer. Det er en vanskelig setting.

– Er du 100 prosent ærlig når du sier at du er fornøyd?

– For pokker altså. Jeg føler fortsatt at jeg er ganske ung, og da er det klart at for en som satt på tribunen for tre-fire år siden og så på, så er det veldig gledelig for meg personlig at jeg har etablert meg på dette nivået. Nå er jeg blitt nummer to i to sterke heat både i Roma og på Bislett, og det er vanskelig å si at jeg er misfornøyd med det. Men selvsagt, jeg elsker å vinne og da blir det litt blandet.

Tøff motstander

Samba har ikke gjort livet enkelt for Warholm hittil i sesongen med tanke på å stå øverst, som han gjorde da han ble verdensmester i London sist år.

– Jeg vil jo vinne, men det er vanskelig å gjøre noe med det når det er en som løper så bra som nå. Jeg vet ikke. Jeg må bare gjøre mitt beste og la det stå til.

– Det merkes at du gikk for 13 skritt mellom hekkene hele veien. Gjør det at du blir litt usikker?

– Jeg føler ikke at jeg er usikker mot slutten. Jeg pusher grenser, og da må jeg ut av komfortsonen. Men jeg har aldri hatt så mye selvtillit som nå. Jobben er gjort, og jeg er ikke usikker på ferdighetene mine. Det er ikke alltid like lett å sette det på første forsøk, og jeg er enormt fornøyd med sesongstarten. Vi viser at vi har framgang.

– Du er klart best i Europa?

– Det er alltid viktig å være der oppe og nikke, og på europeisk nivå ser dette bra ut. Jeg skal selvsagt gjøre alt jeg kan for å være i form til EM. Det er det største målet, og så var Bislett det andre høydepunktet. Nå er det over, og jeg er fornøyd, konkluderte Warholm.

(©NTB)