Lillegård senket Italia

Runa Lillegård kom inn ved pause og senket Italia med to mål da Norges J17-landslag i fotball vendte til 2-1-seier i lørdagens bortekamp.
Sport

Lillegård scoret to mål da Norge torsdag vant 4-1 i lagenes første møte på Italias fotballforbunds treningsanlegg i Coverciano ved Firenze. Lørdag presenterte Lyn-spilleren seg igjen på den ene omgangen hun spilte.

– Begge målene kom etter innlegg fra venstresiden. Det første satte Runa rett i mål, det andre kom på en retur etter at vi først avsluttet i tverrliggeren, sa landslagstrener Lena Tyriberget til fotball.no.

Italia tok ledelsen på et hjørnespark i det 18. minutt. Scoringen ble registrert som et selvmål av Norges keeper Hanne Larsen.

– Vi lå under til pause, og da fokuserte vi på at dette er en situasjon vi kan oppleve i en EM-kvalifiseringskamp. Vi klarte å snu det, og det er godt å ta med oss videre, sa Tyriberget.

Hun er godt fornøyd med sesongstarten. I månedsskiftet februar-mars følger en vanskelig test med to kamper mot Tyskland.

– Det er en tøff motstander, og det er derfor vi ønsker å møte dem nå. De kampene vil gi et svar på hvor vi står, sier treneren.

I mars spiller Norge eliterunde i EM-kvalifiseringen på hjemmebane. England, Slovenia og Sveits er motstandere, og gruppevinneren tar seg til EM-sluttspillet i Litauen i mai.

(©NTB)