Ricciardo vant kaotisk Formel 1-løp

Daniel Ricciardo startet langt bak, men kjørte seg opp og stakk av med seieren i søndagens dramatiske Formel 1-løp i Aserbajdsjan.

Daniel Ricciardo gliser etter å ha vunnet Aserbajdsjans Grand Prix i Formel 1. Foto: Darko Bandic, AP / NTB scanpix 

Sport

Den australske Red Bull-føreren slo Valtteri Bottas (Mercedes) med 3,904 sekunder. Ricciardo tok sin første seier for året etter å ha innledet VM-runden som nummer ti.

Tredjeplassen gikk til Lance Stroll fra Williams-laget.

– Det var et sinnssykt løp, med sikkerhetsbiler og alt kaoset. Om jeg trodde jeg kunne vinne da jeg var nede på 17.-plass? Absolutt ikke, sa Ricciardo.

I begynnelsen av løpet tok det ikke langt tid før Ricciardo befant seg som nummer 17 av 20 biler. Han grep sjansen da kaoset tok overhånd i Baku. Løpet vil bli husket for en rekke sammenstøt og ett rødt flag.

Det største høydepunktet kom da sammenlagtleder Sebastian Vettel (Ferrari) kolliderte med erkerivalen og Mercedes-stjernen Lewis Hamilton. Vettel ble senere i løpet ilagt en tidsstraff på 10 sekunder for farlig kjøring og for å ha kjørt inn i Hamiltons bil med vilje.

Episoden skjedde mens rivalene kjørte bak en sikkerhetsbil.

– Det er ikke slik man skal oppføre seg. Det er farlig kjøring. Å bare få 10 sekunder for noe slikt... Jeg trenger ikke si noe mer, sa Hamilton oppgitt etterpå.

Vettel endte til slutt på fjerdeplass i Baku, mens Hamilton ble nummer fem.

I sammendraget leder Vettel fortsatt. Tyskeren har 153 poeng mot Hamiltons 139.

Neste VM-runde går på Spielberg-banen i Østerrike 9. juli.

(©NTB)