Håvard Nordtveit solgt til Hoffenheim

Landslagsspilleren Håvard Nordtveit er solgt fra West Ham til tyske Hoffenheim, opplyser Premier League-klubben.

Håvard Nordtveit under VM-kvalifiseringskampen mellom Norge og Tsjekkia på Ullevaal stadion. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix 

Sport

Dermed er midtstopperen tilbake i tysk Bundesliga. Han har tidligere spilt seks sesonger for Borussia Mönchengladbach.

26-åringen spilte 21 kamper for West Ham forrige sesong (hvorav 16 i Premier League), men han slet med å få fast spilletid.

– Jeg vil gjerne takke Håvard for hans innsats og arbeid forrige sesong. Han har en utrolig profesjonell innstilling, og vi ønsker ham lykke til videre i Hoffenheim, sier West Ham-manager Slaven Bilic til klubbens nettsted.

Hoffenheim ble nummer fire i Bundesliga sist sesong og skal spille mesterligakvalifisering til høsten. Klubben trenes av 29-åringen Julian Nagelsmann, den yngste treneren i Bundesliga.

Går ned i lønn

Nordtveit fyller 27 år onsdag og har signert en femårskontrakt som gjelder til 30. juni 2022. Han hadde en svært lukrativ avtale med West Ham og går betydelig ned i lønn, noe som var en forutsetning for overgangen.

– I Håvard har vi funnet en spiller som gir oss nye muligheter i vårt spill og som raskt vil kunne bli en profil i vårt lag. Han kan spille stopper enten i en bakre treer eller firer, og han kan også opptre på sentral midtbane med høy kvalitet, sier Nagelsmann til den tyske klubbens nettsted.

West Ham vil ikke opplyse hvor mye klubben fikk for den norske landslagsspilleren, som hadde kontrakt med klubben i fire år til.

Ønsket

– Selvsagt kjenner jeg Bundesliga godt fra mine år i Gladbach, og jeg er overbevist at jeg kan være den tilveksten TSG (Hoffenheim) håper på. Lagets spillestil og den sportslige ledelsens interesse for å få meg til klubben var helt klart medvirkende til avgjørelsen om å skifte klubb, sier Nordtveit.

Klubbdirektør Alexander Rosen har jobbet hardt for å få i stand overgangen.

– Dette er ikke bare en forsterkning for laget på det sportslige plan. Håvard er også en stor personlighet utenfor banen. Uten hans vilje til å gå ned i lønn hadde ikke denne overgangen vært mulig, sier Rosen.

Nordtveit har fått drakt nummer 6 i Hoffenheim.