Neuville-seier på Korsika, Mikkelsen suveren på nivå to

Thierry Neuville suste inn til seier i Rally Korsika søndag. Det var belgierens tredje VM-rundeseier i karrieren. Andreas Mikkelsen vant RC2-klassen.

Andreas Mikkelsen vant RC2-klassen (nivå to) under Rally Korsika. Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix 

Andreas Mikkelsen vant RC2-klassen med klar margin under Rally Korsika. Foto: World Media Agency / NTB scanpix 

Sport

Etter en treg start på asfaltrallyet tok Neuville over ledelsen etter lørdagens fartsprøver. Til slutt slo han regjerende verdensmester Sebastien Ogier med 54,7 sekunder.

– For en fantastisk følelse. Jeg var virkelig ikke favoritt etter åpningsdagen, men lykken har snudd etter det som skjedde i Monte Carlo og Sverige, sa Neuville.

Den belgiske Hyundai-føreren rotet tidligere i år bort seieren i de to nevnte VM-rundene.

Dani Sordo tok den siste pallplassen søndag. Den spanske treeren var ytterligere 1,3 sekunder bak vinnertiden.

Neuville vant fire av ti fartsprøver. Kris Meeke hadde tre, men briten måtte bryte da motoren i hans Citroën gikk opp i røyk lørdag.

Overlegen

Mikkelsen vant RC2-klassen på Korsika overlegent. Totalt sett ble han nummer sju på den franske middelhavsøya. Det skilte over åtte minutter opp til Neuville.

Siden den tyske bilgiganten Volkswagen trakk seg fra rallysporten etter forrige sesong, ble Mikkelsen sittende uten plass blant de beste rallyførerne. For annen gang i år kjørte han en Skoda i klassen under.

Der var han klart best og slo nestemann med over minuttet.

Fornøyd

– Å vinne var målet, og jeg er veldig fornøyd med at vi klarte det. Vi gjorde jobben vår i det som har vært et veldig fint løp. Forholdene har vært bra, selv om det enkelte steder lå en del grus i svingene. Det bidro også til at vi måtte være litt ekstra forsiktige, sa Mikkelsen.

Ole Veiby kjørte også i RC2-klassen. Han tok femteplassen og var 8.27,1 minutter bak Mikkelsen. Totalt ble han nummer 14 i Rally Korsika.

Neste VM-runde går på grus i Argentina mot slutten av måneden.

(©NTB)