Tischendorf til VM-finale i slopestyle

Fridtjof Tischendorf kvalifiserte seg til lørdagens VM-finale i snowboard slopestyle. De øvrige norske ble slått ut.

Svenske Måns Hedberg vant sitt kvalifiseringsheat i slopestyle i snowboard-VM i Spania. Fridtjof Tischendorf var eneste nordmann som slo følge til lørdagens finale. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix 

Sport

Tischendorf ble nummer seks i sitt heat med 77,25 poeng i sitt beste forsøk i torsdagens kvalifisering i Sierra Nevada. Det gjør ham til en av de 16 mennene som lørdag gjør opp om VM-medaljene.

Måns Hedberg fra Sverige vant nordmannens heat med 90,25 poeng, mens Carlos Garcia Knight fra New Zealand vant det andre heatet med dagens høyeste poengsum 94,25.

Isak Ulstein (42,25), Bendik Gjerdalen (27,25) og Mathias Eckhoff (4,50) var alle langt fra å kvalifisere seg. De fikk henholdsvis 33.-, 43.- og 59.-plass av de 60 deltakerne.

I kvinneklassen hadde Norges eneste deltaker Hanne Eilertsen absolutt ikke marginene på sin side. Med 68,50 var hun tre poeng fra å kvalifisere seg til finalen.

De åtte beste kvinnene er klare for finale lørdag, og Eilertsen endte på 9.-plass blant de 33 deltakerne. Best i kvalifiseringen var japanske Miyabi Onitsuka med 93,00.

(©NTB)