Latvala vant Rally Sweden

Jari-Matti Latvala dominerte avslutningen på Rally Sweden og overtok samtidig VM-ledelsen foran regjerende mester Sébastien Ogier.

Jari-Matti Latvala vant Rally Sweden. Her fra Rally Monte Carlo i januar. Foto: Christian Alminana / AP / NTB scanpix 

Ole Christian Veiby i aksjon i Rally Sweden lørdag. Foto: Micke Fransson/TT / NTB scanpix 

Sport

Den finske Toyota-føreren ledet før de tre siste fartsprøvene etter at belgiske Thierry Neuville, som hadde grepet om sammenlagtseieren, krasjet på den siste fartsprøven lørdag og måtte bryte rallyet.

Latvala hadde en knapp ledelse på 3,8 sekunder på Ott Tänak fra Estland, men den store spenningen uteble da finnen vant samtlige av søndagens tre fartsprøver. Til slutt skilte det 29,2 sekunder ned til Tänak.

– Fantastisk! Det er et nytt team og en ny bil. Det er ikke mulig å beskrive, sa den lykkelige finnen, som tidligere kjørte for Volkswagen som har trukket seg ut av rally-VM.

Latvala overtar sammenlagtledelsen i VM foran franske Sébastien Ogier, som vant premieren i Monaco. Ogier, som sto med to strake sammenlagtseirer i Sverige, ble nummer tre, 59,5 sekunder bak Latvala.

Veiby beste norske

Ole Christian Veiby var best av de norske rallykjørerne. Han ble nummer elleve, 10.18,5 minutter bak Latvala. Mads Østberg kjørte seg opp fire plasser på søndag og endte på 15.-plass.

– Traff noe i høy hastighet og måtte slakke av. Det oppsummerer dette rallyet. To dager er ikke nok forberedelse, men vi har hatt det gøy, tvitret Østberg, som var 13.54,7 minutter bak Latvala.

Også Eyvind Brynildsen (21.-plass), Oscar Solberg (28.-) og Henning Solberg (31.-) deltok. Anders Grøndal brøt rallyet.

Svensk seier

I WRC2-klassen holdt Pontus Tidemand konkurrentene unna på hjemmebane og vant. Der ble Veiby nummer tre, 1.07,4 minutter bak svensken.

I neste VM-runde byttes snø ut med varmegrader i Mexico.

(©NTB)