Overskuddet fra ungdoms-OL tilbake til idretten

Hele overskuddet fra ungdoms-OL i Lillehammer i fjor går til idrettstiltak. Det opplyste statsminister Erna Solberg under et besøk i byen tirsdag.

Statsminister Erna Solberg kom under sitt besøk i Lillehammer tirsdag med gode nyheter til norsk idrett. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix 

Sport

- En fantastisk overraskelse, sier idrettspresident Tom Tvedt.

Tidligere har idretten fått 6,5 millioner kroner fra overskuddet på 26,5 millioner til et olympisk treningsanlegg i Lillehammer. Nå er det klart at også de resterende 20 millioner går til idretten.

- Ungdoms-OL viste oss hvordan idrett og frivillighet skaper engasjement, samhold og glede. Dette er viktige verdier som vi må sikre at nye generasjoner får muligheten til å ta del i, sier statsministeren i en pressemelding fra Norges Idrettsforbund.

Fem tiltak

Overskuddet skal deles mellom fem tiltak:

* UNG-Frivillig fond (11 millioner kroner).

* Senter for olympisk arv (6 millioner).

* Sunn idrett (2 millioner).

* Ungdomslekene (750.000 kroner).

* Konferanse for unge frivillige (250.000 kroner).

Varmer

- Jeg vil takke statsministeren for denne fantastiske overraskelsen. Det varmer hjertet mitt når hun anerkjenner innsatsen til de unge menneskene i ungdoms-OL og følger opp innspillene til lekenes frivillighetsråd, sier Tvedt i pressemeldingen.

- Å bruke penger på en ny generasjon frivillige gir en avkastning ingen bank i verden kan matche. Jeg er både glad og stolt på idrettens vegne.

(©NTB)