Frenzel fikk sin revansj i Seefeld

Eric Frenzel vant verdenscuprennet i kombinert søndag og tok revansj på landsmannen Johannes Rydzek etter to strake spurtnederlag.

Johannes Rydzek leder etter hopprennet i verdenscuprennet i kombinert søndag. Foto: AP Photo/Matthias Schrader 

Eric Frenzel tok en etterlengtet seier under verdenscuprennet i Seefeld. Foto: AP Photo/Matthias Schrader 

Sport

Frenzel gikk ut som nummer fire etter hopprennet, men gikk godt i sporet og distanserte Rydzek med 30 sekunder. Dermed tok tyskeren revansj på landsmannen etter å ha blitt spurtslått i Seefeld både fredag og lørdag.

Bernhard Gruber gikk inn til tredjeplass, 1.18 bak Frenzel.

- For en dag! I øyeblikket er det helt ubeskrivelig. Johannes har gått utrolig bra i helgen, og han gjorde det ikke lett for meg. Det er en fantastisk god følelse å være øverst på pallen, sa Frenzel i seiersintervjuet med FIS.

Magnus Krog hadde beste langrennstid og gikk seg opp fra 14.- til 7.-plass. Han gikk i mål 2.42 minutter etter Frenzel, mens Jan Schmid kom på 12.-plass. Espen Andersen ble nummer 18.

Rydzek ledet

Johannes Rydzek ledet etter to hoppomganger. Tyskeren hadde 18 sekunder på østerrikske Bernhard Gruber.

Rydzek kunne dermed fullført sin trippel i Seefeld denne helgen. Etter seier både fredag og lørdag lå han an til det samme før søndagens 15 kilometer etter hopp på 106 og 105,5 meter. Det ga han poengsummen 285,4. Men i sporet måtte han se seg slått.

Rydzek hadde spurtslått landsmann Eric Frenzel begge de to siste dagene og sistnevnte lå på fjerdeplass etter hoppomgangene, 20 sekunder bak Rydzek.

- Det var en god dag i hoppbakken, men i sporet fant jeg ikke flyten som jeg har hatt de siste ukene. I tillegg var Eric i en egen klasse i dag. Han tok meg igjen, og jeg klarte ikke å holde følge, sa Rydzek.

Schmid lå best an av de norske

Jan Schmid var best av de norske løperne før langrennet. Han lå på niendeplass og gikk ut to minutter og 33 sekunder etter Rydzek. Magnus Krog lå på 14.-plass og gikk ut 3.17 etter den tyske lederen.

Espen Andersen klarte ikke å hevde seg i bakken. Han var nummer 21, over fire minutter bak Rydzek.

(©NTB)