Vonn vant – gråt av glede

Amerikanske Lindsey Vonn var raskest i utforrennet i Garmisch-Partenkirchen, ganske nøyaktig ett år etter hennes forrige verdenscupseier.

Lindsey Vonn jubler for seiersløpet i verdenscupen i utfor i Garmisch-Partenkirchen lørdag. Foto: Marco Tacca / AP / NTB scanpix 

Sport

Vonn kjørte tøft i utforløypa og vant med tiden 1.43,41, noe som var 0,15 sekunder raskere enn Lara Gut, forrige sesongs verdenscupvinner.

Viktoria Rebensburg tok den siste pallplassen på hjemmebane. Den tyske jenta var 0,48 sekunder bak Vonn.

Emosjonell

32 år gamle Vonn har vært den ledende kvinnelige utforkjøreren de siste årene, men har vært borte fra alpinbakken i elleve måneder på grunn av en kneskade og en brukket arm. Allerede en uke etter comebacket kom den første seieren i verdenscupen, og etter målgang kom gledestårene. Vonns forrige seier kom i det tilsvarende utforrennet i Garmisch-Partenkirchen i fjor.

- Det er helt utrolig. Jeg har ingen ord, sa en emosjonell Vonn etter seieren.

- Jeg ga alt jeg hadde og overrasket meg selv og utfordrerne. Det var vanskelig å finne motet som krevdes.

Vonn står nå med 77 seirer i verdenscupen, ni bak Ingemar Stenmarks rekord.

Tviberg nummer 22

Maria Tviberg gjorde et godt løp og ble beste norske med sin 22.-plass. Geilo-løperen var 2,52 sekunder bak Vonn.

Ragnhild Mowinckel kjørte inn til en 23.-plass fra startnummer 28 og var bare to hundredeler dårligere enn Tviberg. Den norske alpinisten innledet offensivt, men tapte, som de andre, mye tid til Vonn nedover i bakken.

Kajsa Vickhoff Lie kom ikke til mål.

Mikaela Shiffrin kjørte ikke i Garmisch-Partenkirchen lørdag, men beholder likevel ledelsen i verdenscupen sammenlagt foran Lara Gut.

(©NTB)