Mager kombinertdag for Norge

Tyskland fortsetter å totaldominere verdenscupen i kombinert. Uten Jarl Magnus Riiber klarte ikke de norske løperne å markere seg i toppen under søndagens renn.

Espen Andersen ble best av de norske med sin 12.-plass i søndagens kombinertrenn i Lahti. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

Sport

Den tyske trioen Fabian Riessle, Eric Frenzel og Johannes Rydzek tapetserte pallen i den finske VM-byen Lahti. Riessle vant med 4,6 sekunder.

Ni av ni verdenscuprenn er denne sesongen blitt vunnet av en tysker. Dominansen er blitt så enorm at det er blitt mer et unntak fra regelen når andre nasjoner har utøvere på annen- og tredjeplass.

- Hoppingen fungerte godt for meg i dag. Jeg var litt bekymret tidligere i helgen, men i dag fungerte alt. Vi hadde også veldig gode ski, og jeg greide å ta min fjerde verdenscupseier. Helt perfekt, sa Riessle.

Han seiret foran hoppvinner Frenzel, mens Rydzek gikk seg opp fra 15.- til 3.-plass med dagens beste langrennstid.

- Det ga meg stor motivasjon å plukke plassering etter plassering, sa Rydzek.

Langt bak

Espen Andersen ble bestemann for Norge med sin 12.-plass. Han avanserte to plasser i langrennet og endte 1.24,6 minutter bak Riessle. I hoppbakken gjorde 23-åringen et svev på 121 meter.

Jarl Magnus Riiber valgte å stå over søndagens renn. Lørdag var han tilbake i sin første konkurranse siden slutten av november. Da imponerte unggutten i den finske storbakken, men slet i sporet og falt fra 1.- til 6.-plass sammenlagt.

Håvard Klemetsen endte på 21.-plass etter å ha falt to plasser i løpet av langrennet.

Avanserte

Magnus Krog kom inn som Riibers erstatter. Høydalsmo-løperen bykset opp fra 33.- til 23.-plass i løpet av langrennet. For Magnus Moan holdt et svakt hopp på 113 meter og et greit langrenn til 29.-plass.

I sporet hevet Mikko Kokslien seg fra 45.- til 32.-plass. Han hadde niende beste langrennstid.

(©NTB)