Hønefoss-trener til Israel

Hønefoss (NTB): René Skovdahl gir seg som trener i annendivisjonsklubben Hønefoss. Frode Lafton overtar som hovedtrener i HBK.

Frode Lafton overtar som trener i Hønefoss. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix 

Sport

Skovdahl, som er sønn av den danske trenerlegenden Ebbe Skovdahl, har fått jobb som assistenttrener i israelske Maccabi Haifa. Dermed blir dansken gjenforent med nederlandske René Meulensteen, som er hovedtrener i Haifa-klubben. Duoen har tidligere jobbet sammen i Brøndby.

– Vi fikk for kort tid siden en forespørsel fra Maccabi Haifas norske sportsdirektør, Tor-Kristian Karlsen, som ønsket seg René som ny assistenttrener. Selv om vi svært gjerne skulle ha beholdt René som hovedtrener i HBK, unner vi ham virkelig den spennende, karrieremessige muligheten som han nå har fått i Maccabi Haifa, sier Knut Kjær Berntsen, styreleder i HBK i en pressemelding.

Tidligere kaptein Lafton rykker opp fra stillingen som assistent. Han får med seg Frode Birkeland i trenerteamet. Duoen får jobben med å berge Hønefoss fra nedrykk til 3. divisjon.

– Når vi først skulle være så uheldige å miste René midt i sesongen, er vi svært heldige som har et så kvalifisert trenerteam som kan overta. Både Frode L. og Frode B. har virkelig vokst med treneroppgavene som de hittil har hatt i klubben, og det øvrige styret og jeg er overbevist om at de kommer til å føre HBK-skuta videre på en svært god måte. Det faktum at Frode L. i hele Ringeriksregionen er anerkjent som Mr. HBK, er heller ingen ulempe i denne forbindelse, sier Berntsen.

Hønefoss ligger på femteplass i 2. divisjon avdeling 2 med 26 poeng. Kun tre poeng skiller ned til lagene under streken. 2. divisjon kuttes fra fire til to avdelinger denne sesongen. Det gjør at kun lagene fra 2.- til 7.-plass overlever på nivå tre i norsk fotball. (©NTB)