Østfold-derby åpner hockeysesongen

Oslo (NTB): Den klassiske duellen mellom Østfold-rivalene Sparta Sarpsborg og Stjernen blir årets første kamp i eliteserien i ishockey.

Det blir klassisk Østfold-derby i serieåpningen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix 

Sport

Ishockeyforbundet offentliggjorde kampoppsettet tirsdag. Østfold-klassikeren spilles lørdag 10. september. Dagen etter får Lørenskog besøk av Kongsvinger, mens Manglerud Star møter Lillehammer og Storhamar skal ut i hatduell med Vålerenga. Åpningsrunden avsluttes med Frisk Asker mot mesterlaget Stavanger 13/9.

Det blir bra drag i kampene 4. juledag. Stavanger møter Sparta, mens naboene Vålerenga og Lørenskog møtes i Jordal Amfi. Det blir også mjøsderby mellom Lillehammer og Storhamar. I tillegg får Stjernen julebesøk fra Manglerud Star, mens Kongsberg er vertskap for Frisk Asker.

Allerede to dager senere, kvelden før nyttårsaften, blir det revansjoppgjør når kampene fra 4. juledag snus.

Siste runde i grunnserien spilles 28. februar. Stavanger avslutter seriesesongen hjemme mot Vålerenga. Lørenskog får besøk av Stjernen, mens Lillehammer må ta turen til Frisk Asker. Sparta runder av mot Manglerud Star, mens Storhamar får besøk i Hamar av Kongsvinger. (©NTB)