Ambulansesjåfør får yrkesskadeerstatning

Oslo (NTB): Ambulansesjåfør Erik Schjenken har fått medhold i Borgarting lagmannsrett i at hans sykdom, posttraumatisk stressyndrom, er en arbeidsskade.
Innenriks

Retten er enig i at ambulansesjåføren fra Sofienbergparken fikk psykiske lidelser på grunn av sitt arbeid og har tilkjent ham yrkesskadeerstatning, skriver Aftenposten.


Det var 6. august 2007 at Ali Haji Mohamed Farah ble slått ned i parken. Schjenken og en kollega kom med ambulanse til parken, men kjørte derfra uten å ta ham med og ble deretter anklaget for rasisme.


Dommerne mener at rasismebeskyldningene ble framsatt mot ham allerede under arbeidet som ambulansesjåfør i Sofienbergparken og at hans diagnose derfor er å betrakte som en yrkesskade. Han møtte opp på jobb dagen etter hendelsen i Sofienbergparken i 2007, men ble så sykmeldt og har ikke vært i jobb som ambulansesjåfør siden da.


Forsikringsselskapet Gjensidige mente at hans sykdom var en belastningsskade som var forårsaket over lengre tid, men fikk ikke medhold og må betale saksomkostningene.


I ettertid ble Schjenken frifunnet for rasismeanklagene både i rettsapparatet og i offentligheten. (©NTB)