Under halvparten av lederne fornøyd med lønnen

Oslo (NTB): Under halvparten av norske ledere er fornøyd med lønnen sin, viser en undersøkelse som er gjennomført av organisasjonen Lederne.
Innenriks

Seks av ti ledere svarte at de ikke er fornøyd med den lønnen de mottar. Det kommer fram i den årlige undersøkelsen til Norsk Ledelsesbarometer. Den er utført blant 3.460 ledere og mellomledere over hele landet.


Forbundsleder Jan Olav Brekke i Lederne mener det ikke alltid er sammenheng mellom lønn og stillingsinnhold for norske ledere.


– Det er nok i mange tilfeller slik at ansvar og krav ikke reflekteres i lønnen, mener han.


Ledelsesbarometeret avdekker store lønnsforskjeller mellom kvinnelige og mannlige ledere. En kvinnelig leder tjener i snitt 70.000 kroner mindre i året enn sin mannlige kollega. Brekke mener lønnsforskjellene i mange bransjer er urovekkende stor.


– En mulig forklaring kan være at kvinnelige ledere med individuell lønnsfastsettelse ikke er like gode til å stå på kravene som sine mannlige kolleger. Det kan virke som om kvinnelige sjefer er litt mer tilbakeholdne og beskjedne på egne vegne. Forhåpentligvis vil vi lykkes i å oppnå lik lønn i årene framover, sier han. (©NTB)