Gallamiddag på Slottet med Estlands president

Oslo (NTB): Fennikelgravet ørret og sorbet med agurk og hylleblomst fra Slottsparken sto på menyen da Estlands president Toomas Hendrik Ilves var invitert til gallamiddag på Slottet tirsdag kveld.

Dronning Sonja og Estlands president Toomas Hendrik Ilves i front, kronprinsesse Mette Marit og kong Harald, sist i rekken prinsesse Astrid, fru Ferner og kronprins Haakon ankommer gallamiddagen på Slottet tirsdag kveld. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix 

Innenriks

Sammen med den estiske presidenten var kongen, dronningen, kronprinsparet, statsminister Erna Solberg (H) og utenriksminister Børge Brende (H) blant de 192 til bords ved middagen på Slottet tirsdag kveld.

Under talen beskrev kong Harald besøket fra Estlands president som «en utmerket anledning til å bekrefte vårt nære vennskap og til å utvikle det videre».

– De utenriks- og sikkerhetspolitiske utfordringene vi i dag ser i Europa, understreker betydningen for begge våre land av samhold, solidaritet og samarbeid i forsvar for felles grunnleggende verdier, sa han.

Besøket har som mål å bidra til å videreutvikle det bilaterale forholdet mellom Norge og Estland og startet med den offisielle mottakelsen på Slottsplassen klokka 10 tirsdag formiddag. (©NTB)