Riksadvokaten henlegger sak etter at mann ble skutt og drept av politiet i Bergen

Riksadvokaten har henlagt sakene mot fem politimenn som har vært etterforsket etter at en mann i Bergen ble skutt og drept i desember i fjor.

Riksadvokaten har henlagt sakene mot fem politimenn som har vært etterforsket etter at en mann i Bergen ble skutt og drept i desember i fjor. Foto: Eivind Senneset / NTB 

Innenriks

Mannens foreldre klaget til Riksadvokaten etter at Spesialenheten henla saken tidligere i år. Nå har også Riksadvokaten henlagt saken, skriver Bergens Tidende.

Foreldrenes bistandsadvokat, Kjetil Ottesen, sier at hans klienter synes avgjørelsen er belastende, og at de er dypt uenige i avgjørelsen.

– Saken er henlagt som intet straffbart forhold bevist, det gjelder både drapshandlingen og tjenestefeil, sier Ottesen til Bergensavisen.

Skuddene falt 21. desember i fjor da politiet rykket ut til hybelhuset i Bergen sentrum på det som opprinnelig startet som et bistandsoppdrag for helsevesenet.

Spesialenheten konkluderte med at skuddene ble løsnet i en nødvergesituasjon.

Da politiet ankom stedet, ble det oppdaget at mannen de skulle hjelpe, hadde antent brann i trappehuset. Mens politiet ventet på at brannvesenet skulle komme, startet mannen også en brann inne i sin egen leilighet.

Politiet slo da inn døren til mannens leilighet, og han kom tjenestemennene i møte med en kniv i hånden. På kort avstand avfyrte den ene av de væpnede politimennene tre skudd mot mannen, som døde av skadene.

(©NTB)