Trondheim innfører automatisk smittesporing

De som blir smittet av korona i Trondheim framover, vil få mulighet til selv å fylle ut viktig smittesporingsinformasjon for kommunen.
Innenriks

Det skriver Trondheim kommune i en pressemelding.

– For å gjøre det arbeidet som vi på smittevern etter forskrift er pålagt å gjøre, er vi avhengig av å få inn informasjon om smittede. Vi har ikke lenger kapasitet til å innhente denne informasjonen per telefon, skriver kommunen i pressemeldingen.

De som kommunen trenger mer informasjon om, vil etter hvert få en SMS fra kommunen med en lenke til en side der de kan logge seg inn med bank-ID. Der må de svare på noen spørsmål på et digitalt skjema.

– På denne måten kan befolkningen bidra med å gi oss den informasjonen vi trenger i smitteoppsporingsarbeidet, heter det.

(©NTB)