En av fem i sceneteknikk-bransjen har sluttet

19,4 prosent av fast ansatte i selskaper tilknyttet Bransjeforeningen for sceneteknisk produksjon har sluttet siden koronapandemien rammet Norge i mars i fjor.

En av fem i sceneteknikk-bransjen har sluttet siden mars i fjor. Her holder Alan Walker konsert i Oslo Spektrum sammen med andre kjente artister i november 2019. Foto: Terje Pedersen / NTB 

Innenriks

Det kommer fram i en undersøkelse gjennomført av foreningen, skriver Klassekampen.

Morten Buvik, som er daglig leder i Lydteamet i Bodø, sier at bedriften hans har mistet fire sceneteknikere av totalt 13 det siste året.

– Hvis Norge hadde gjenåpnet fullstendig i morgen, hadde hele konsertbransjen hatt et kjempeproblem, sier han.

Buvik mener regjeringen har vært for dårlig til å skape forutsigbarhet for kulturbransjen under pandemien, og at det er de store konsertaktørene som kommer helskinnet gjennom nedstengingen, ikke enkeltpersonene og scenetekniske leverandører.

Statssekretær Emma Lind (V) skriver i en epost at hun forstår uforutsigbarheten mange i kulturlivet har kjent på det siste året. Hun mener likevel mener hun at støtteordningene har fungert som de skal.

«Ett av målene med stimuleringsordningen er at det skal være aktivitet i hele verdikjeden rundt et arrangement. Dette gjelder også dem som driver med lyd og lys. Når en enkelt artist får et millionbeløp, er det nettopp med tanke på at alle involverte i hans prosjekt skal ha lønn eller honorar», skriver hun.

(©NTB)