Mann tiltalt for grove overgrep mot flere mindreårige jenter

En mann i 50-årene fra Østlandet må i september møte i retten, tiltalt for overgrep mot fem mindreårige jenter. En av jentene var i familie med mannen.
Innenriks

Ifølge tiltalen har mannen på det groveste forgrepet seg på i alt fem jenter i alderen 11 til 15 år fra 2006 til 2018, skriver NRK.

Det er Statsadvokatene i Hordaland, Sogn og Fjordane som har tatt ut tiltale mot mannen. Hendelsene skal ha skjedd i tidligere Sogn og Fjordane og på Østlandet, der mannen nå er bosatt, ifølge Bergens Tidende.

Mannen, som har vært en kjent person i området han bor, har gjennom jobb og fritid reist mye i Sør-Norge i flere år. Det mest langvarige og omfattende overgrepet skal ha skjedd mot ei jente fra Vestland, fra hun var 12 til 16 år.

«Handlingen ansees som utført under særdeles skjerpende omstendigheter idet det særlig er lagt vekt på hvor lang tid forholdet har pågått og om handlingen er misbruk av avhengighetsforhold eller nært tillitsforhold», skriver statsadvokat Magne Kvamme Sylta i tiltalen.

– Det er en veldig stor og alvorlig sak. Jentene har vært i omgangskretsen hans, og han har møtt dem på internett. Det er en familierelasjon med enkelte, sa politiadvokat Christine Wisløff i Vest politidistrikt til NRK tidligere i år.

Tiltaltes forsvarer, advokat Ivar Hauge, sier at hans klient for det aller meste ikke innrømmer noe skyld etter tiltalen.

Mannen ble pågrepet etter at den nå voksne jenta fra Vestland anmeldte ham til politiet i 2018.

Hovedforhandlingen starter i Sogn og Fjordane tingrett 7. september, og retten har satt av to uker til saken.

(©NTB)