De nordnorske fylkene enige om Bodø som europeisk kulturhovedstad

Bodø er eneste norske søkerby til europeisk kulturhovedstad i 2024. Nå får byen støtte fra lederne i de nordnorske fylkene.

Bodø må konkurrere med flere byer i det tidligere Jugoslavia om å bli kulturhovedstad i 2024. På bildet ser vi Bodø sentrum sett fra luften. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix 

Innenriks

Nordlands fylkesrådsleder, Tomas Norvoll (Ap), sier at han setter pris på støtten prosjektet har mottatt fra resten av landsdelen og at det betyr mye at man står samlet.

– Prosjektet handler jo ikke bare om Bodø og Nordland. Dersom vi vinner blir det den første kulturhovedstaden nord for polarsirkelen, så dette er en unik mulighet til å vise resten av verden det livskraftige og pulserende nord som vi kjenner, sier Norvoll.

Under et styremøte til Nord-Norges Europakontor i Brussel denne uken, ga fylkeslederne i både Troms og Finnmark også sin fulle støtte til Bodøs søknad.

Bodø møter konkurranse fra byer i Makedonia, Albania, Bosnia-Hercegovina og Montenegro. Vinneren av konkurransen annonseres i slutten av 2019 av EU-representanter fra diverse land og institusjoner.

Kulturhovedstedene utpekes av Europakommisjonen for en periode på ett kalenderår. I løpet av året organiserer byen en rekke kulturelle arrangementer med formål om å fremheve europeisk kulturell mangfoldighet.


(©NTB)