Støre får støtte i bryggesak

Statsministeren og NHO-sjefen er blant dem som mener Ap-leder Støre gjorde hva han kunne for å forsikre seg om at det ikke ble jobbet svart på brygga i Arendal.

Ap-leder Jonas Gahr Støre ble grillet om bryggen sin i Arendal på NRK onsdag etter oppslaget i Finansavisen. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix 

Innenriks

– Hvis alle gjorde like mye for å handle hvitt som Støre har gjort i denne bryggesaken, ville det bli mindre svart økonomi, framholder Kristin Skogen Lund på Twitter.

Statsminister Erna Solberg (H) sier i en SMS til VG at hun synes Støre har svart godt for seg. Støtte får han også fra KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande så vel som Jan Arild Snoen i borgerlige Minerva:

– Jonas Gahr Støre har gjort det som man med rimelighet kan forvente for å sikre ordnede forhold da han fikk fikset bryggen sin. Og mer til, konkluderer han.

– Drittpakke

Retorikkstipendiat, Ap-medlem og tidligere statssekretær Trygve Svensson mener det hele er snakk om en drittpakke.

– Jeg håper det finnes noen gravejournalister som kan ta en titt etter hvem som har plantet dette, hva som er meningen bak, og hvorfor noe som skjedde i 2011 brått dukker opp i 2017, framholder Svensson på egne Facebook-sider.

Han viser til at Finansavisens sak er skrevet av Kjell Erik Eilertsen, som ifølge Svensson befinner seg «lysår ute på høyresiden». Også Snoen er inne på Eilertsens person og trekker fram journalistens «skarpe tone mot innvandrere» i sosiale medier.

– Det er vel ikke tilfeldig at Finansavisen slipper en seks år gammel sak tre uker før valget, skriver Snoen.

Avviser

Finansavisens redaktør Steinar Grini sier han ikke kan kommentere påstanden om at onsdagens oppslag er en «drittpakke».

Ifølge Ap ble Støre kjent med saken i forrige uke.

– Det har vært ekstremt vanskelig å få svar på konkrete spørsmål i saken. De har svart på andre ting enn det vi har spurt om, sier Grini til NTB.

Han reagerer på omtalen som Snoen og Svensson gir journalisten som har skrevet saken og understreker at Eilertsen har full tillit fra redaksjonsledelsen.

– Dette er et forsøk på å ta mannen og ikke ballen, sier Grini.

Fikk forsikringer

Ifølge Finansavisen gjorde arbeidere som oppgraderte brygga på Støres landsted i Kilsund i 2011 jobben uten at skatt og moms ble betalt.

– Finansavisens førsteside etterlater i dag inntrykk av at jeg har benyttet svart arbeid. Det har jeg ikke, framholder Støre på egne Facebook-sider.

– For seks år siden skulle jeg gjøre en jobb på brygga mi på hytta i Kilsund. Oppdraget ga jeg til en som tidligere har utført arbeid for meg. Da jeg ble klar over at han fikk hjelp fra to bekjente til å gjennomføre arbeider, forsikret jeg meg om at dette var et ryddig arbeidsforhold mellom dem og ham, og jeg gjorde det klart at jeg forholdt meg til han jeg hadde avtale med, fortsetter Ap-lederen.

Han forteller at det oppsto uenighet mellom de to arbeiderne og arbeidsgiveren deres, at han kontaktet advokaten til firmaet og fikk bekreftet at han ikke hadde noe uoppgjort med dem.

– Da arbeidet var sluttført betalte jeg for oppdraget til avtalt pris, inkludert moms, framholder Støre.

(©NTB)