Sven Nordin fikk Wenche Foss' ærespris

Oslo (NTB): Wenche Foss' ærespris 2016 går til skuespiller Sven Nordin og Foreningen for hjertesyke barn (FFHB).

Foreningen for hjertesyke barn mottok Wenche Foss' ærespris under Kjendisgallaen 2016 på Chat Noir i Oslo søndag kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix 

Skuespiller Sven Nordin mottok Wenche Foss' ærepris under Kjendisgallaen 2016 på Chat Noir i Oslo søndag kveld. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix 

Innenriks

– Årets prisvinner er både karakterskuespiller og entertainer, har spilt komedie og tragedie, i buskis og klassikere, i spillefilmer, musikaler og TV-serier, i Norge og i utlandet, med og uten klær – alltid like stilsikker og med stor utstråling, heter det i juryens begrunnelse.

Nordin deler prisen på 100.000 kroner med FFHB. Juryen sier de føler seg helt sikre på at Wenche Foss ville ha jublet for årets prisvinner.

– At foreningens arbeid er viktig, 40 år etter oppstarten, er det ingen tvil om. Hver eneste uke fødes nemlig ti barn i Norge med en hjertefeil. Dette er en stor og sammensatt gruppe og mange står midt oppi store utfordringer, uttaler juryen.

Wenche Foss' ærespris ble søndag delt ut for åttende gang under Se og Hørs kjendisgalla på Chat Noir i Oslo. Prisen har siden første utdeling i 2009 blitt delt mellom en person og en organisasjon. (©NTB)