Fredelig middag på Skaugum

Oslo (NTB): Kronprinsparet tok smilende imot NHO-direktør Kristin Skogen Lund og en rekke andre gjester som takket ja til Business for Peace-middagen på Skaugum mandag kveld.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit tar imot administrerende direktør i NHO Kristin Skogen Lund i forbindelse med at kronprinsparet holder middag for Business for Peace-middag på Skaugum mandag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix 

Innenriks

Paret inviterte til middag i forbindelse med Business for Peace-konferansen som arrangeres i Oslo mandag og tirsdag denne uken.

Over 100 ledere fra næringslivet, akademia, myndighetene og sivilsamfunnet møtes for å utvikle forretningsideer med både økonomisk og samfunnsmessig gevinst.

Tirsdag holder kronprins Haakon åpningstale, før prisutdelingen Oslo Business for Peace Award går av stabelen. Næringslivsledere som tar sosialt ansvar og er opptatt av mer enn bunnlinjen, hedres med prisen. Årets prisvinner er Tore Lærdal (Norge) sammen med moteskaper Sarah Beydoun fra Libanon og dr. Jennifer Nkuene Riria fra Kenya som leder et selskap som tilbyr mikrofinansiering. Lærdal leder Laerdal Medical, en internasjonal leverandør av utstyr og opplæring av livreddende førstehjelp som særlig har jobbet med å redusere dødeligheten blant barn og mødre i u-land i forbindelse med fødsler.

Årets konferanse er den tiende i rekken. (©NTB)