Ap støtter Norges militære bidrag til syriske styrker

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet støtter et nytt norsk militært bidrag til opplæring, trening og støtte til grupper som skal kjempe mot IS.

– Vi noterer at regjeringen vil holde Stortinget løpende oppdatert og at den vil komme tilbake til Stortinget dersom det kommer forslag om å utvide dette militære bidraget, sier Anniken Huitfeldt (Ap). Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix 

Innenriks

– Vi har forsikret oss om at det folkerettslige mandatet er på plass. Norge bidrar i dag til trening av kurdiske soldater inne i Irak, og vi støtter nå utvidelsen av engasjementet til også å omfatte spesielt utvalgte syriske grupper, sier lederen av Stortingets utenriks- og forsvarskomité Anniken Huitfeldt.

Huitfeldt sier at Ap noterer at regjeringen vil holde Stortinget løpende oppdatert, og at den vil komme tilbake til Stortinget dersom det kommer forslag om å utvide det militære bidraget. (©NTB)