Tesla-gründer: – Norge har alle muligheter

Oslo (NTB): Vannkraft gjør Norge unikt posisjonert i verden til å kunne finansiere grønnere energi og transport i fremtiden, mener Elon Musk, grunnlegger av Tesla Motors.

Tesla-gründer Elon Musk (t.h.) møtte torsdag samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) på en konferanse om fremtidens transportløsninger i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix 

Innenriks

Musk og statsminister Erna Solberg (H) deltok torsdag på regjeringens konferanse om fremtidens transportløsninger og omstilling til lavutslippssamfunnet.

Musk pekte på at Norge kanskje er det landet i verden som er best posisjonert til å produsere bærekraftig energi på grunn av den rikelige tilgangen på vannkraft.

– Det er et enormt vekstpotensial i norsk vannkraft. Den kan, i kombinasjon med høyeffektive kraftledninger over lange distanser, faktisk dekke en svært betydelig andel av Nord-Europas strømbehov, sa Musk.

Han mener norsk vannkraft og kraftlinjer kan bygges ut på en miljøvennlig måte uten store lokale miljøødeleggelser.

Musk varslet i Oslo også at Tesla Motors har fått nesten 400.000 ordrer på sin nyeste modell, som er mer familievennlig og rimeligere enn de to første modellene. (©NTB)