Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 11. juni.

USAs president Donald Trump Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix 

NTB

Høyre tar alkohol-grep

Høyres sentralstyre har vedtatt en rekke nye retningslinjer som følge av metoo-sakene i norsk politikk.

I de nye etiske retningslinjene heter det ifølge  Dagbladet at det alltid vil bli sørget for at det finnes et tilstrekkelig antall ansvarlige til stede som er edru på arrangementer. Videre heter det at «alle sentrale tillitsvalgte og ansatte skal ha en ansvarlig omgang med alkohol».

Sju tiltalt etter MC-drap

To menn på 28 og 34 år er tiltalt for MC-drapet på Vettre i Asker i fjor. Fem andre er tiltalt for trusler, skjuling av spor eller medvirkning til kroppsskade.

Søndag 22. januar i fjor ble en 31 år gammel mann funnet drept i sin egen leilighet i Asker. Åstedet var blodig og bar preg av det som skal ha vært en voldsom slåsskamp.

Trump: Spenning i lufta!

Donald Trump skrev på Twitter at det er flott å være i Singapore, og at det er spenning i lufta, før tirsdagens toppmøte med Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Tirsdagens møte vil starte med en samtale kun mellom de to statslederne og oversettere, melder nyhetsbyrået AP.

Amerikansk jagerfly styrtet

Et amerikansk jagerfly av typen F-15 styrtet i havet utenfor Okinawa sør i Japan mandag. Flyet kom fra den amerikanske flybasen Kadena i Okinawa. Ifølge nyhetsbyrået Kyodo skjøt én pilot seg ut av flyet, og tilstanden hans er ikke kjent.

(©NTB)