LESERINNLEGG

Deponi - arbeidsplasser eller miljøvern? Ja takk, begge deler

«Hva ville skje om en av disse båtene som frakter farlig avfall langs vår sårbare kyst skulle komme i nød og gått på grunn?»

Gunnhild Meringdal i Molde Frp.  Foto: BJØRN BRUNVOLL

Leserinnlegg

Jeg gikk Kyststien i Bud, en flott opplevelse. Jeg traff mange på min rundtur, blant annet en tysker som  satt og nøt den vakre naturen, havets bølger og den friske luften. Jeg traff også folk som snakket om nestenulykken med Viking Sky, og hvor galt det kunne ha gått. ”Det var bare flaks at dette ikke endte i en forferdelig katastrofe”, sa en jeg traff.

Dette fikk meg til å tenke på deponiet på Raudsand. Hva ville skje om en av disse båtene som frakter farlig avfall langs vår sårbare kyst skulle komme i ”nød” og gått på grunn? Hva ville dette ha betydd for det biologiske mangfoldet, fiskerinæringen, og salg av fisk og fiskeprodukter, både innenlands og eksporten til utlandet?

Jeg traff også noen som fortalte meg at det satses mye på turisme i Bud. Så flott! Lokal næringsutvikling er viktig. Men samtidig har de ren og vakker natur, som gjør at det satses mye på å utvikle turistnæringen i Bud. Hva skjer den dagen en eventuell forurensning skjer enten i Tingvollfjorden, eller fordi en båt med farlig avfall går på grunn? Vil dette ha innvirkning på turistnæringen i Bud og andre steder?

Det argumenteres med at det er viktig å etablere deponi på Rausand for å etablere lokale arbeidsplasser. Jeg spør: Hvor mange arbeidsplasser kan det være snakk om? Over hvor lang tid? Slik jeg ser det kan den negative effekten med å etablere et deponi for uorganisk farlig avfall på Raudsand gå utover vårt omdømme. Hvis og når konsekvensene slår til, kan det koste oss dyrt.

Konsekvensene kan blant annet bli at arbeidsplasser forsvinner fordi turistene ikke vil oppsøke ”et område med naturforurensning”. Hvem vil kjøpe kortreist eller foredlet mat fra landbruket i vårt område?  Og kan man bare glemme fiskeriet? Er det snakk om forurensing, kan våre internasjonale kunder forsvinne raskt? Skal man etablere et deponi, så må dette være i nærheten av der avfallet produseres i det minste, og ikke på Raudsand!

Er det verd å ta denne sjansen? Fremskrittspartiet sier tydelig nei til deponiet på Raudsand. Denne saken er ikke avgjort. Vi i FRP skal kjempe mot dette deponiet lokalt, gir du en stemme til vårt parti, kan dette fremmes som sak i nye Molde kommune. Vi er klokkeklare, og står sammen, i motsetning til enkelte andre parti.

Vår fylkesleder Frank Sve, er engasjert i saken. Denne saken er også godt forankret sentralt. Sylvi Listhaug har frontet ”nei til deponi på Raudsand” lenge.

Valget er faktisk ditt ved høstens valg. Er du i MOT deponi på Rausand , STEM på FRP.

Gunnhild Meringdal,

2. kandidat til Molde kommunestyre, 5. kandidat  på Fylkestingslista for FRP

--------

Vil du skrive i På tråden? Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg? Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt - Rbnetts meningsportal


– En utrolig trist dag, sier Stig O. Jacobsen

– Jeg er dypt skuffet over vedtaket i Nesset kommunestyre. Men saken er ikke avgjort. Vi vil kjempe videre, sier Stig O. Jacobsen i «Jeg velger meg et giftfritt Nesset».

 

Frp vil stoppe planene om avfallsdeponi på Raudsand i regjeringa

– Rosene i Molde vil visne

– Rosene i Molde kommer til å visne hvis politikerne holder på med giftdeponiet slik de gjør. Men Høyre har ikke sjanse til å få deponisaka på Raudsand gjennom i regjeringa. Vi i Frp vil stoppe planene, sier fylkesleder i Frp Frank Sve.

 

Bygda Raudsand har ca. 300 innbyggere. Dagen etter vedtaket som åpner for farlig avfall i bygda, er noen glade, andre er skuffet

Raudsand har ca. 300 innbyggere. Dagen etter vedtaket som åpner for farlig avfall i bygda, er noen glade, andre er skuffet

– Vedtaket om reguleringsplanen er ubetinget positivt. Jeg har stor tiltro både til myndighetene og driverne i denne saka.