LESERINNLEGG

Gode nyheter for reiselivet i Møre og Romsdal

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen delte ut priser for bærekraftig reiseliv i 2018  Foto: Håkon Jacobsen, NFD

Leserinnlegg

Flere enn 160.000 mennesker jobber innenfor reiselivsnæringen. Derfor er nettopp reiseliv en viktig satsing for regjeringen, og derfor er det veldig gode nyheter at det går mot nok en ny rekordsommer for norsk reiseliv.

For femte år på rad ligger det an til en økning i antall turister som skal besøke norske byer, fjell og fjorder, og godt over halvparten av reiselivsaktørene forventer en bedre sommersesong i år enn i fjor, ifølge en ny undersøkelse fra Innovasjon Norge. Prognosene er særlig gode for turister fra Sverige, Tyskland og USA, som er de viktigste markedene for reiselivet.

Godt over halvparten av reiselivsaktørene forventer en bedre sommersesong i år enn i fjor, ifølge en ny undersøkelse fra Innovasjon Norge. Prognosene er særlig gode for turister fra Sverige, Tyskland og USA, som er de viktigste markedene for reiselivet.

Bra for arbeidsplassene

Sommerprognosene fra Innovasjon Norge er gode nyheter for norsk reiseliv, norsk økonomi og norske arbeidsplasser.

Norge har de aller beste forutsetninger for å være blant verdens fremste reisemål. Som reiselivsnasjon kan vi by på en god blanding av spektakulær natur, spennende byer og annerledes kultur- og matopplevelser.

Reiselivet i Møre og Romsdal

Møre og Romsdal strekker seg fra fjord til fjell, og tilbyr et bredt utvalg av natur- og kulturattraksjoner til de besøkende. Geirangerfjorden er så spektakulær og unik at den er del av UNESCOs verdensarv, og tiltrekker seg reisende fra hele verden. Den nasjonal turistveien fra Geiranger til Trollstigen er en av de mest berømte veistrekningene i landet. I Møre og Romsdal får de reisende også servert et bredt kulturtilbud. Her finner man blant annet festivaler for jazz og litteratur i Molde, for opera og klippfisk i Kristiansund, og for mat, kammermusikk og annen musikk i Ålesund.

Utenfor regionsentra er RaumaRock på Åndalsnes og Sommerfesten på Giske gode eksempler på attraksjoner som trekker publikum fra fjern og nær. En annen form for reiseopplevelse får man på Juvet Landskapshotell i Valldal.  Denne internasjonalt kjente og prisbelønte reiselivsbedriften kombinerer rå norsk natur med kulturhistorie og moderne arkitektur på en svært vellykket måte.

Fokus på bærekraft

Å bevare både regionens og Norges kvaliteter som reisemål  er viktig for oss alle. Vi må derfor ta  bærekraftig reiseliv på alvor. Her skal regjeringen gjøre sitt, men målet oppnår vi i hovedsak gjennom tiltak i og av reiselivsnæringen selv.

Og selv om vårt vakre land er et attraktivt reisemål, kan vi ikke ligge på latsiden. For å sikre fortsatt vekst, må regjeringen, lokale myndigheter og næringslivet jobbe sammen.

Vi må enes om hvor vi vil, og hvordan vi skal få det til. Et viktig spørsmål er hvordan vi sikrer at turistene vil betale for attraktive norske reiselivsprodukter i våre byer og bygder. Videre må vi sørge for at turistene kommer tilbake. Og sist, men ikke minst, må vi  legge godt  til rette for bærekraftig turisme.

Viljen til å lykkes med dette er stor fra regjeringens side. Sammen med reiselivsnæringen er jeg derfor optimistisk og tror på enda flere rekorder for norsk reiseliv i årene som kommer.

Torbjørn Røe Isaksen, næringsminister

--------

Vil du skrive i På tråden? Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg? Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt - Rbnetts nye meningsportal

Følg Nordvest Debatt på Twitter

Følg Nordvest Debatt på Facebook