LESERINNLEGG

Kan Møreaksen trues av sine egne?

Illustrasjon av Møreaksen.   Foto: Møreaksen

Knut Orø, tidligere medlem av Aukra kommunestyre for Frp. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.  Foto: Bjørn Brunvoll

Leserinnlegg

Det har foregått ordvekslinger, tildels krasse sådanne, rundt realiseringen av Møreaksen. Det interessante her er at en så sentral fylkespolitiker som Frank Sve, har tatt til orde for å hoppe av en prosess på forberedelser til oppstart av Møreaksen, som er sanksjonert i alle offentlige organer, og i NTP, gjennom grundige og etterrettelige saksbehandlinger bl.a hos STVV.

Hva er motivet til Frank Sve her tro? Det er jo ikke alltid at den karen følger «main stream» i saker, men her tror jeg kanskje at godeste Sve har sporet helt av. For som samferdselpolitisk sentralt medlem, også leder, så kan det jo ikke være noen som er bedre kjent med de nasjonale prosesser på veiutbygging enn Frank Sve, spesielt på riksveier.

- Torgeir Dahl tar rennafart og sparker ned alle som er uenige med han

- Som forventet, sier Frank Sve til Rbnett etter møtet i fylkesutvalget.


Og Møreaksen er sannelig en riksvei, endatil en Europavei, som blir en del av Kyststamveien fra Kr.sand S til Trondheim. Problemet til Frank Sve er altså at han prøver å gripe inn langt inne i en utredningsprosess som er kommet flere beslutningsledd avgårde, og som også har inkludert kommunal reguleringsbehandling i berørte kommuner.

Det er i prinsippet klart for start av det største veiprosjektet i Møre og Romsdal noensinne, som vil sikre infrastruktur og fergefri forbindelse mellom våre 3 Møre-byer, og som vil gi industrivirksomhet, fylkes- og kommunale tjenesteproduksjon, og befolkningen muligheter til å bygge sammen et fjord- og øysamfunn i vår region på en fantastisk, spektakulær og effektiv måte for nå- og lang fremtid.

Et slikt prosjekt skal det ikke tukles med. Dette er seriøse byggeblokker for fremtiden som vi med vår økonomi i Norge selvsagt har midler til å få gjennomført uten å skyve hele regningen over på hvermannsen.

Skrinla utredning av Romsdalsaksen: - Jeg liker veldig dårlig at politikk blir tull og dette er tull

Etter en meget intens debatt bestemte fylkesutvalget med åtte mot fem stemmer å ikke be om en utredning av Romsdalsaksen.


Nei her, Frank Sve, må du stå av, og akseptere at dette prosjektet er kommet for langt. Det ligger masse andre oppgaver på samferdsel i fylket vårt. Bruk heller din positive energi på disse.

Avslutningsvis, og siden jeg er aukraværing med to perioder i kommunestyret for FrP (2007 - 2015), så ønsker jo selvsagt gossingene også å bli knyttet til stamveinettet på en god måte. Da blir tilknytning over Kjerringsundet, Flatholmen og Furuholmens til Otrøya, ett nytt fantastisk Atlanterhavsprosjekt som vil gi alle brukere opplevelser av en kjøretur som løfter livskvaliteten til de aller fleste.

Og dette er Aukra med knalltøff disponering av Ormen-midler, straks klar med finansieringen av. Nå trenger vi bare en oppgradering av NTP, slik at statlige midler blir frigjort. Selv mener jeg at ferdigregulerte planer, som f.eks i Aukra, bør nå kunne påstartes. Det er jo ingen grunn til å drøye dette lengre.

Derfor, hold deg unna dette prosjektet, Frank! Dette kommer uansett uten din involvering. Du skaper bare masse vondt blod, som vi ikke trenger når Møreaksen nå skal starte.

Knut Orø

--------

Vil du skrive i På tråden? Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg? Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt - Rbnetts nye meningsportal

Følg Nordvest Debatt på Twitter

Følg Nordvest Debatt på Facebook