Det er en kjent sak at mange politikere har mange verv og roller i dagens samfunn. Torgeir Dahl i Molde er blant dem.  Ordfører i Molde, Fylkestingsmedlem, Fylkesutvalgsmedlem og mange andre styreverv og posisjoner. Enkelte ganger vil nok disse rollene stride mot hverandre og det kan kanskje bli vanskelig å ta på rett hatt. Jeg har derfor noen spørsmål som jeg vil ha svar på.

Fylkeskommunen med flere hadde sist uke møte med våre stortingsrepresentanter, den såkalte Mørebenken. Fogderistriden og skjevfordeling av offentlige arbeidesplasser innen fylket, er ett stort problem når det gjelder profilering av fylket utad.  Fylkeskommunen satser derfor ekstra på ei styrking av Kristiansund og Nordmøre. Er fylkestingsmedlem Dahl motstander av denne satsingen?

Ordfører Dahl presiserte i Romsdal Budstikke at fellesnemnda for Nye Molde Kommune ville ha med hele Gjemnes i nykommunen og ikke bare indre del av Gjemnes.

Mener Fylkestingsmedlem Dahl at ønske til ordfører Dahl om ”hele Gjemnes til Molde” er med på å bygge opp om Kristiansund som regionsenter og er det ei styrking av Nordmøre?

Vil ei kommunegrense mellom Molde og Kristiansund i Freifjorden og i Kvernesfjorden være det beste utgangspunkt for ett godt og nødvendig samarbeid mellom byene?

Hvordan er mulighetene for styrking av Kristiansund tilstede om noe av det viktigste og nærmeste område blir tvangssammenslått med Molde?

Etter plasseringen av sykehuset på Hjelset var ordfører Dahl raskt ute med ønske om ro og samarbeid mellom byene for felles styrking. Rett etterpå gikk ordfører Dahl ut med støtte til Ålesund med plassering av politimester. Viser slike utspill og appetitt på Nordmørskommune vilje til samarbeid?

I disse tider med Trump og Klæbo er det populært med budskap på rød Caps.  Det kan virke som Dahl kun har en hatt for all bruk og på den står det GJØR MOLDE STØRST MULIG.

Med hilsen

Johan Aimar Brandvik, Nordmørspatriot

--------

Vil du skrive i På tråden? Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg? Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt - Rbnetts nye meningsportal

Følg Nordvest Debatt på Twitter

Følg Nordvest Debatt på Facebook