Terje Tovan fra Borgerlisten har fått det for seg at SV sine forslag under behandlinga av Molde Eiendom i kommunestyret var utbrudd fra SV. Her er begge forslaga:

1. Kommunestyret bestiller Forvaltningsrevisjon av Molde Eiendom KF - forvaltning, drift og vedlikehold av eiendom slik at hele foretaket blir underlagt revisjon.

Det virker ikke som Tovan forstår alvoret i saken. I Oslo gikk ansvarlig byråd, Geir Lippestad av etter skandalene i Boligbygg. Oslo Høyre krever en åpen høring av det kommunale foretaket. Husbanken har stoppet utbetalinger.

I Molde nekter vi å la revisjonen gjøre det vi først sa de skulle gjøre: Revidere hele selskapet. Dette forklares med at styret har laga ny strategi som gjør revidering unødvendig. Rådmannen betviler i sakspapirene at det er en ny strategi, men påpeker at det snarere er et forslag til omorganisering.

Molde SV støtta i 2012 sammenslåing av Molde Eiendom og Molde Utleieboliger fordi vi mente at det nye foretaket kunne bli en motor i utviklinga av byen vår. Først og fremst gjennom å bygge ut sentrale, små og billige boliger for ungdom. Få ungdommen hjem kampanjer er bra, men bolig er bedre.

Verre er det at revisjonen avslører at selv om foretakene ble slått sammen så har de vært drevet videre i 5 år nå med ulike kulturer og lite samarbeid. Styret i Molde Eiendom skal ha ros for ny strategi som kan være et godt bidrag til å få skuta på rett kurs etter fem år nærmest uten styring. Men hvorfor legge lokk på selskapet med å nekte en revisjon en selv har bestilt? Er det en god start å si at vår nye strategi gjør at vi ikke trenger profesjonell hjelp til å finne ut hvor skoen trykker?

Molde Utleieboliger har en viktig samfunnsoppgave ved å skaffe boliger etter behov angitt i boligsosial handlingsplan. Mange av leietakerne har lave inntekter fra NAV og når folk betaler over 10 tusen i husleie og tjenester med inntekt fra NAV på 14-15 tusen sier det seg selv at husleia tar for stor del av inntekta. Kommunestyret må gjøre alt hva vi kan for at denne husleia kan senkes. De eneste som ikke ble spurt under revisjonen av utleieboligene var de som bor der! Når NAV nekter å utstede depositumgaranti til leiligheter med månedsleie på kr. 9300 pluss strøm er det et visst signal om at det både er feil leilighet og feil pris for en med inntekt på 14 tusen.

Det utarbeides nå en «Dreiebok for boligpolitisk og boligsosialt arbeid i Molde kommune». Dette er veldig bra fordi at nå skal det ikke være tette skott lengre. Samarbeide over faggrenser skal gjøre hverdagen lettere for de som trenger kommunale tjenester som bolig. Til dette trengs en god administrasjon og et godt styre. Ingeniører skal samarbeide med sykepleiere, snekkere, hjelpepleiere og sosionomer til felles beste for den som trenger en kommunal bolig. Er dette mulig? Det vet vi ikke enda, men et nytt grunnlag kan være lagt gjennom en ny strategi som må revideres.

Som kommunestyrerepresentant vil jeg gjøre alt som er mulig for å få ned husleia til de som har dårligst råd. Det betyr også å fremme forslag i kommunestyret selv om Terje Tovan kaller de for populistiske.

Hvis Terje Tovan leste sakspapirene til gjeldende kommunestyre vil han der finne grunnlaget for SV sine forslag. Der vil han og finne møteprotokollen for Kontrollutvalget i Molde kommune. Posisjonen har lederen og på siste møte, der Molde Eiendom var behandla, møtte lederen og de to andre fra posisjonen. De to fra opposisjonen møtte ikke. Terje Tovan kan begynne med å få Borgerlisten til å være tilstede når Molde Eiendom settes under lupen i Kontrollutvalget.

Bjørn Jacobsen, kommunestyrerepresentant SV

--------

Vil du skrive i På tråden? Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg? Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt - Rbnetts nye meningsportal

Følg Nordvest Debatt på Twitter

Følg Nordvest Debatt på Facebook