LESERINNLEGG

– Partiet De Kristne kan ødelegge

Kjell Magne Bondevik ut mot KrF-konkurrent.

Kjell Magne Bondevik frykter at Partiet De Kristne skal ødelegge for at Steinar Reiten (KrF) kommer seg inn på Stortinget.  Foto: NTB scanpix

Leserinnlegg

Mange er opptatt av verdispørsmål i denne valgkampen. Det er bra. Noen har slått til lyd for å stemme på Partiet De Kristne. Men det kan virke mot sin hensikt.

Jeg tviler ikke på den gode hensikten bak Partiet De Kristne's engasjement. Men vi kan ikke automatisk overføre ord fra Bibelen til praktisk politikk i regjering og Stortinget. Det er forskjell på politiske organer og en menighet. Men kristne etiske verdier har selvsagt med politikk å gjøre. Det er dette KrF legger til grunn når partiet vil verne om livet, familien og skaperverket. Det er dette KrF vil når partiet vil øke bistanden til fattige i Norge og ute i verden.

– Alle må vi tenke gjennom hva virkningene av vår stemme ved valget vil bli. Vi vet at Partiet De Kristne ikke har realistisk sjanse til mandat i noe fylke. Men vi vet også av erfaring at partiet kan ta såpass mange velgere at det svekker KrF nok til at partiet mister mandater i noen fylker. Da oppnår man det motsatte av det mange vil: Det blir færre politikere som fremmer de kristne verdiene på Stortinget.

– KrF har et svært utsatt mandat i Møre og Romsdal. Vi trenger Steinar Reiten på Tinget.

Til de som vurderer å stemme Partiet De Kristne, vil jeg derfor si: Tenk dere nøye om! Du bør ikke stemme slik at KrF blir svekket. Da reduserer du kristne verdiers innflytelse på norsk politikk.

Nå er det tid for samling om KrF!

Kjell Magne Bondevik, tidligere statsminister

--------

Vil du skrive i På tråden? Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg? Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt - Rbnetts nye meningsportal

Følg Nordvest Debatt på Twitter

Følg Nordvest Debatt på Facebook