Når en god nabo ber om hjelp, er det en god skikk at vi stiller opp. Slik er det normalt også i politikken. Når Vestnes kommune ber Molde om hjelp til å føre kommuneregnskapene eller gjennomføre innkrevingen av skatter og avgifter, da har vi tradisjon for å vise solidaritet.

Nesset kommune har innsett at de ikke er stor nok alene til å møte morgendagens kommuneutfordringer. Kommunestyret har derfor et vedtak på å slå seg sammen med enten Sunndal eller et Romsdalsalternativ med Molde som kommunesenter.

Sunndal kommune er en meget veldrevet kommune med god økonomi og blant annet en lang og god tradisjon i å motta asylsøkere og flyktninger. Sunndalsordfører Ståle Refstie fremstår for meg som en ordfører med stor integritet og et hjerte for de som trenger hjelp. Ståle Refstie har kjempet aktivt og tappert for å overbevise politikerne og innbyggerne i Sunndal om at den inngåtte intensjonsavtalen mellom Nesset og Sunndal var en god og riktig avtale.

Det må ha vært en stor skuffelse for ordføreren i Sunndal og innbyggerne i Nesset når 77,4 % av de som stemte i Sunndal sa nei til Nesset! Jeg opplever dette som det mest oppsiktsvekkende i denne valgomgangen og betegnet dette som arrogant. Det kan sikkert benyttes andre uttrykk. Uansett oppleves dette som en hard dom i Nesset. Og det er Sunndal-folkets dom i et demokratisk valg, men kraften i avvisningen av Nesset blir jo ikke mindre av den grunn!

Magne Draagen fra Isfjorden velger å tillegge meg ulike egenskaper og synspunkter opp mot valgresultatene i de øvrige romsdalskommunene. Han står selvsagt fritt til å spekulere, men faktum er at jeg respekterer de valgene som politikerne og innbyggerne gjør. Jeg kan selvsagt være uenig, men det er ikke vanskelig å se at perspektivene er ulike og dermed også meningene.

Jeg er stolt over holdningene til innbyggerne i Molde. I vår innbyggerundersøkelse var 71 % av innbyggerne over 16 år for intensjonsavtalen med Fræna, Rauma, Aukra, Eide, Nesset, Gjemnes og Midsund. Og dersom noen av disse kommunene ikke ønsker å gå sammen med Molde, sa 70 % at Molde kommune bør danne en ny kommune sammen med de kommunene som ønsker å gå sammen med Molde. Jeg oppfatter dette som visjonært, raust og inkluderende. Alle er velkomne! Og uansett skal vi være gode naboer.

Torgeir Dahl, Ordfører i Molde

---

Vil du skrive i På tråden? Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg? Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt - Rbnetts nye meningsportal

Følg Nordvest Debatt på Twitter

Følg Nordvest Debatt på Facebook