Høgskolen i Molde er en viktig aktør i Molderegionen. Derfor er det mange som bryr seg om institusjonen – ikke minst næringslivet.

Molde Campus, som består av Høgskolen, Møreforsking og Molde Kunnskapspark (med arena iKuben) er i positiv utvikling. Samlet fremstår disse aktørene som en kraft allerede; og det er viktig for oss alle at synergipotensialet utnyttes fullt.

Det skal ikke stikkes under en stol at Molde Næringsforum har ivret for en fremtidsrettet løsning for Høgskolen; og den tror vi er best sikret gjennom et «samboerskap» med større miljøer. Sentrale medlemmer hos oss peker i retning NTNU; da de mener at Norges største universitet favner tunge og relevante fagområder for vår diversifiserte industriflora. Dessuten er det viktig å få tak i gode, motiverte studenter og ikke minst en dyktig faglig stab. Merkevaren NTNU står sterkt; og vitnemål derfra har stor verdi.

Molde Næringsforum hilser styrevedtaket ved Høgskolen i Molde velkommen. Å sondere muligheten for tilhørighet hos en sterk og attraktiv partner er en viktig beslutning. Vi vil ønske rektor og øvrig ledelse lykke til i den videre prosessen. Forhåpentligvis kan endelig løsning danne grobunn for fortsatt vekst og fremgang for virksomheten på Kvam.

Olav Gjerland, styreleder Molde Næringsforum

---

Vil du skrive i På tråden? Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg? Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt - Rbnetts nye meningsportal

Følg Nordvest Debatt på Twitter

Følg Nordvest Debatt på Facebook