LEDER ONSDAG 6. MARS

Livet i Molde FK etter Solskjær

På utlån: Ole Gunnar Solskjær nyter suksessen som vikar i drømmejobben. Nå tyder mer og mer på at det kan ta en stund før vi ser ham på sidelinja i Molde.  Foto: Jon Super/AP Photo/Scanpix

Ole Gunnar Solskjær har drømmejobben over alle drømmejobber.

Leder

Molde Fotballklubb er i full gang med sesongoppkjøringen og har gjort unna to treningsopphold i Spania. Nå venter de siste treningskampene før det braker løs med mesterfinale mot Rosenborg på Ullevaal 17. mars og seriestart mot Sarpsborg i Eliteserien 31. mars. Molde har ambisjoner om seriegull og gruppespill i Europa. På sidelinjen står Erling Moe og er vikar mens manageren er i England.

Det er en absurd situasjon at verdens største klubb har spurt Molde Fotballklubb om å få leie manageren deres. Og det er nesten så man må klype seg i armen for å tro det som har skjedd i Manchester etter at kristiansunderen overtok etter en av verdens mest meritterte managere. Plutselig framstår klubben som vinnere igjen. Smilene er tilbake, publikum har fått tilbake troen, og det som kunne se ut som feilkjøp, blomstrer nå på banen. Blant ekspertene er det knapt noen som lenger tror at United-ledelsen kan finne på å ansette noen andre enn Solskjær permanent når leieavtalen går ut.

Derfor må Molde begynne å forberede seg på et liv etter Solskjær som manager. Ole Gunnar har fått drømmejobben over alle drømmejobber, og han vil takke ja om han får tilbudet om å fortsette. Erling Moe har gått en god skole under Solskjær og Tor Ole Skullerud. Da Moe måtte hoppe inn som sjef forrige gang, gjorde han det med bravur. Nå har han sjansen til å vise seg fram igjen– i første omgang som vikar. Hvis han lykkes med en god seriestart, er han trolig førstevalget også videre, sjøl om han i utgangspunktet ikke er den spillermagneten som Solskjær og tidligere U21-landslagstrener Skullerud var. Men det kan endre seg. Molde er uansett en stor og veldrevet klubb med gode fasiliteter og godt rykte for å ta vare på lovende talent som vil videre i fotballkarrieren.

Vi kjenner ikke detaljene i Ole Gunnar Solskjærs avtale med MFK, men vi regner med at Molde uansett vil komme til en økonomisk ordning med Manchester United som begge parter kan være fornøyde med. Kanskje kan det også etableres sterkere samarbeidsbånd mellom de to klubbene. Det blir en spennende fotballvår!