Det skapte naturlig nok voldsomme reaksjoner da noen trønderske ungdommer begynte å rope «hate Molde by» mens et av Moldes jentelag spilte kamp i Norway Cup. Denne massemønstringen av fotballgutter og -jenter har lagt stor vekt på Fair play, og det å delta i en av verdens største fotballcuper skal være en hyggelig og trygg opplevelse. Hatrop hører ikke heime verken på Ekebergsletta eller andre steder, og barn skal i alle fall skånes fra det.

Siw Bergsås gjorde helt rett da hun som lagleder umiddelbart konfronterte laglederen som var med guttene som ropte. Dermed fikk hun stoppet hatropene. Og hennes beskrivelse av hendelsen utløste et stort engasjement i sosiale medier gjennom tirsdagen.

Klubben det gjaldt, tok grep internt og beklaget raskt det som hadde skjedd. Dette var ikke holdninger klubben ville stille seg bak. Guttene stilte raust opp med roser og en uforbeholden unnskyldning til moldejentene. Det var fint gjort, og slik sett bør saken være ferdig mellom de to klubbene. Ungdommer har lov til å trå feil. Vi tror både guttene og klubben lærte av hendelsen.

Det som er verd å tenke mer over er hvorfor slikt skjer. Dette startet med de verste Rosenborg-supporterne i Kjernen og har spredt seg til flere supportere og til spillere på Rosenborg. Voksne folk som løper rundt med Fair Play og deler ut røde kort til rasisme. Er du toppidrettsutøver, er du rollemodell for nye generasjoner idrettsutøvere. Gutter og jenter som skal på Norway Cup og tar med seg holdningene dit.

Adresseavisen har flere ganger tatt til orde mot hatytringene, men Rosenborg har ikke gjort det. Vi skjønner at det ikke er mulig å hindre supportere fra å rope hva de vil fra en tribune. I de fleste supportermiljø tråkker noen over grenser for alminnelig folkeskikk. Men når hatropene settes i system og «legaliseres» også at klubbens fremste profiler, bør det ringe noen bjeller. Og har de ikke ringt før, håper vi det gjorde det da de fikk høre hvordan dette nå har spredt seg til Norway Cup.