Vi har fantastisk vær i årets påskeuke, og det er ventet masseutfart i fjellet. Midt-Norge får det aller beste påskeværet, og det betyr at mange vil komme hit for å nyte fridagene i påskefjellet. Samtidig advarer nettstedet varsom.no mot skredfaren. Det snakkes om «betydelig skredfare» og at folk må holde seg unna de bratteste fjellsidene og områder med skavler. Riktignok har streng vinterkulde om natta gjort at snøen har stabilisert seg noe, men lange dager med stadig varmere sol, kan føre til at skredfaren øker igjen. Her er det bare å følge med på varslene undervegs i påskeuka.

Nytt og bedre utstyr har gjort det stadig mer populært å ta seg opp på de høgeste toppene. Toppturer har blitt reine folkesporten, og det er bare positivt at flere og flere finner gleden i å bruke den utrolige naturen vi har i området vårt. I dag er det stor utfart til fjelltoppene både sommer- og vinterstid.

Med årets påskevær kommer mange til å ta noen fantastiske bilder og videoer fra romsdalsfjella. Men det er ingen grunn til å ta noen sjanser for å få det perfekte bildet. Her er det viktig å lytte til advarslene fra ekspertene. Sjøl om man har gode skikunnskaper og skredsøker, er det ikke sikkert at det hjelper når raset kommer. Det er ingen grunn til å ta unødige sjanser.

Flinke og oppofrende folk i ulike redningsgrupper er klare for innsats i påskefjellet. De får alltid nok å gjøre med mindre uhell når så mange skal ut på skitur. Det blir alltid noen beinbrudd når alle skitrekkene går. Og i år må de gode hjelperne trolig også bistå folk som burde smurt seg inn med solkrem før de la i veg på langtur i solsteika. Hjelpemannskapene er skolerte til å hjelpe hvis det skulle gå ras, men de er sjølsagt aldri noen garanti for at alt ender bra.

Påskeutfart er sjølsagt mer enn toppturer, og i år ligger det an til storinnrykk på alle populære utfartssteder. Med rikelig snø og stabilt, flott vær, er det bare å glede seg til turer med både bortoverski og nedoverski. Så får vi håpe redningsmannskapene ikke får det altfor travelt.