Det var stort å se Karoline Bjerkeli Grøvdal løpe inn til bronsemedalje i EM i friidrett onsdag kveld. 10.000 meter er en av de store øvelsene i friidretten, og Norge har en historikk med Grete Waitz og Ingrid Kristiansen som i sin tid revolusjonerte langløp for kvinner.

Isfjorden-jenta har begynt å hamle opp med Grete Waitz-rekordene. Nylig slo hun den 38 år gamle rekorden på drømmemila, og onsdag knuste hun sin egen personlige rekord på 10.000 meter. Seinere i mesterskapet skal hun løpe for enda en medalje – da på 5000 meter.

Karoline var et supertalent og fikk fantastiske resultat som junior. Overgangen til senior har vært tøff, og hun har gått en lang og hard veg fram til at suksessen som senior endelig kom nå det siste året. Nå har hun vært skadefri et par år, og nå viser 26-åringen virkelig hva som bor i henne. Det startet med bronsen på terrengløp-EM i desember, og hun knuste OL-kravene i første forsøk da banesesongen startet. Nå er hun norsk friidretts største stjerne – sammen med Henrik Ingebrigtsen.

Sjøl forklarer hun framgangen med at hun er eldre, tryggere og mer sjølsikker. Det vises godt. Samtidig ligger det et enormt treningsarbeid og et målrettet arbeid bak slike prestasjoner.

EM-bronsen på 10.000 er blant de aller største idrettsprestasjonene av en romsdaling. Og vi tror det kommer mer. Kanskje allerede på 5000 meter i EM. I år er det også OL i Rio. Som langdistanseløper kan hun holde på i mange år framover, så sant hun unngår skader.

Romsdals Budstikke ga henne hedersprisen i februar. I dag er vi stolte av å ha en flott romsdalsambassadør i verdenstoppen i friidrett.