Prinsessen på erten og andre eventyr

ILLUSTRASJON: MARI WATN 

Kommentar

Norge har sannsynligvis verdens tøffeste prinsesse. Vi har ei prinsesse som går sine egne veier, litt ville veier vil enkelt hevde, men hun er ei dame med bein i nesa som velger både kjæreste og yrkesliv uavhengig av hva mannen og kvinnen i gata måtte mene. Märtha Louise er en kvinne som ikke lar seg styre av samfunnets forventninger og er i så måte en kvinne jeg har stor respekt for. At jeg verken tror på engler, demoner eller andre fabeldyr er i denne sammenheng et sidespor. Mye av det prinsessen står for kan sammenlignes med det ulike religioner har forkynt i tusenvis av år, inkludert den norske kirke. Eventyr om mirakler og overnaturlige evner er ikke noe nytt i vårt samfunn, også kommersialisering av tro og tvil har eksistert så lenge jeg kan huske.