KOMMENTAR

Remmes umulige prosjekt

For nøyaktig 1.400 dager siden smilte Espen Remme da han ble tilsatt som direktør for Helse Møre og Romsdal. Mandag takket Remme for seg som sjef. Oppdraget med forene Helse Møre og Romsdal og unngå konflikter mislyktes. Hvorfor ble Remmes prosjekt umulig?

Espen Remme (t.h.) har hatt jobben med å lede Møre og Romsdals desidert største virksomhet med 6.600 ansatte. Han trodde det skulle være mulig å organisere seg ut av det økonomiske uføret helseforetaket hadde havnet i. Her i samtale med styreleder Ingve Theodorsen.  Foto: Bjørn Brunvoll

Kommentar

Noe var i gjære. Allerede gjennom helga svirret rykter om at administrerende direktør for Møre og Romsdals største virksomhet med rundt 6.600 ansatte, Espen Remme, var i tenkeboksen om å gå av som sjef for helseforetaket. Den synlige hovedårsaken til at Remme nærmet seg stupet, var helseforetakets stadig forverra økonomi. Under Remmes ledelse har pengebruken vært ute av kontroll.