Millionlønn til alle

Om to år vil alle stortingsrepresentantene ha over en million kroner i årslønn. Er det så urimelig når toppbyråkratene suser forbi på lønnsstigen?

FORBIKJØRT PÅ LØNN: Statsminister Erna Solberg har ei årslønn på 1.680.000 kroner. De aller fleste sykehusdirektørene og helsedirektørene tjener mer enn statsministeren. Stortingsrepresentantenes lønn skal løftes de neste to åra.  Foto: RICHARD NERGAARD

Kommentar

På denne tida av året kan alle kikke inn i økonomien til både politikere, pensjonister, byråkrater og journalister for å se hvordan det står til med inntekten og gjelda. Så vet de fleste at skatteoppgjøret for 2017 bare viser et delvis riktig bilde av folks økonomi. Et godt eksempel er oversikten over hva stortingsrepresentantene hadde i nettoinntekt i 2017. Halvparten av stortingsrepresentantene på Mørebenken står oppført med null i nettoinntekt, selv om de tjente nesten 900.000 kroner i fjor.