Bekkevoll var første ungdomsskole i kommunen som ble tatt ut i streik, og motviljen til å ivareta elevenes opplæringsbehov startet allerede første uken. De kunne ikke få utlevert bøker, da dette er kontaktlærers jobb. Bøkene lå klare i klasserommet, men elevene fikk ikke slippe inn for å hente dem. Streikeledelsen i UDF avviste i avisen skoleledelsens antagelse om at dette er streikebryteri. Skoleledelsen kan også under en streik påta seg læreres oppgaver, kunne ikke de prioritert å dele ut bøker? Det er ikke før foreldre gikk til media at elevene fikk tilgang til læremidlene sine.

I streikens tredje uke ble det avholdt karrieredager på Brunvoll. En viktig arena for 10-trinnet til å orientere seg mot valg av videregående opplæring. Skoleledelsen søkte ikke dispensasjon for 10. trinns lærere slik at også Bekkevoll-elevene kunne delta. Via bekjente hørte jeg om videregående elever som fikk disp. til arrangement som hadde vært planlagt før streik og som det var kritisk å få gjennomført. De fikk dra på turer og gjennomføre nødvendige kurs. Elever på grunnskolen har også fått disp. til å dra på planlagt tur til Veøya. UDF sier selv til media at de har vært raus med dispensasjoner, men da må disse søkes om. Hvorfor brukte ikke skoleledelsen på Bekkevoll dette handlingsrommet?

Gjennom hele streiken var seks lærere vært på jobb sammen med assistenter, bibliotekar, rengjøringspersonell, deler av administrasjonen og helsesykepleier. På spørsmål om skolen kunne være en møteplass på dagtid blir vi foreldre møtt med blankt avslag. Dette hadde ikke skolen ressurser til. Ressursene ble brukt på de særlig sårbare elevene. I følge Abelvik selv var alle elever sårbare i streikens siste fase. Hvorfor kunne ikke ressursene disponeres slik at flere elever fikk tilbud på dagtid? Trengte ikke de særlig sårbare elevene, som fikk komme på skolen, også sine medelever rundt seg?

På Vågsetra skole fikk elevene komme trinnvis på skolen for ballspill, brettspill, vaffelsteiking og sosialt samvær. På begge byens videregående skole var skolebygg, bibliotek og kantine åpen for alle elever. På Molde vgs invitererte rektor på grøt. På Bekkevoll var døren lukket og låst gjennom hele streiken. Bekkevoll sier de ikke hadde ressurser til tilsynsansvar. Skolen hadde til enhver tid hatt flere voksne til stede enn vi kan telle på to hender. Det må da ha vært nok ressurser til å ta mot elevene trinn for trinn eller klasse for klasse, slik Vågsetra fikk til?

Nå når streiken er over håper jeg en uavhengig gruppe vil evaluere skolen og kommunens streike-håndtering. Av meg får dere strykkarakter!

Mvh.

Far til streikerammet 10.-klassing

Vil du skrive i På tråden? Send e-post til ordetfritt@r-b.no

Vil du skrive leserinnlegg? Send e-post til ordetfritt@r-b.no

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt – Rbnetts meningsportal