Vi er fortsatt et avislesende folk i verdensklasse. 81 prosent leser minst én avis digitalt eller på papir daglig. Norsk avislesing har i alle år vært spesielt høg. Men sjøl i ei tid med enormt mange muligheter på skjermene, når fortsatt norske mediehus store deler av befolkningen.

Det store flertallet bruker i dag nettaviser for å holde seg oppdatert og 73 prosent av befolkningen leser daglig innhold fra norske nettaviser, viser ferske tall fra Kantar. Tar vi med at 31 prosent av befolkningen fortsatt leser minst én papiravis en gjennomsnittlig dag, er det i sum nesten hele folket som får med seg nyheter og innhold fra redaktørstyrte medier.

Papiravisenes død er blitt spådd, år etter år, helt siden årtusenskiftet. Men fortsatt har veldig mange et spesielt forhold til papirformatet. Det er rett og slett uunnværlig for en stor gruppe lesere. Tallene fra Kantar viser også vekst for ulike ukeblader og magasiner på papir.

Likevel har utviklingen vært tydelig over mange år nå. Færre leser papiraviser, og flere leser nettaviser. Da de tradisjonelle avishusene fikk gode betalingsløsninger for sine abonnenter skjøt utviklingen fart. I dag er et flertall av Romsdals Budstikkes betalende lesere digitale.

Samtidig som den digitale nyhetsformidlingen har skutt fart, har også norske mediehus satset stort på lyd og bilde. Både tv-sendinger, radiosendinger og podcaster er helt vanlig hos mange lokale og regionale aviser.

Som mediehus opplever vi et stort ønske om at vi følger lokalsamfunnet tett. Lokale nyheter er viktig og bærebjelken i all vår virksomhet. Norske redaktørstyrte medier har høg tillit i samfunnet. Det er gledelig og oppmuntrende at dere gir oss denne tilliten .

Vil du skrive i På tråden? Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg? Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt – Rbnetts meningsportal