Hvorfor får vi bare se tre nærmest like alternativer for Lundavangområdet i planarbeidet, som alle bare inneholder høy- og lavblokker? Vi vil oppfordre kommunen til å se til Kvam-området med lavblokker, terrasse- og rekkehus.

Vi tenker det vil være god mulighet til å videreutvikle verdiene som foreslås for Lundavang, også i en slik type bebyggelse. Ikke minst mener vi dette vil bidra til å tiltrekke oss flere unge i etableringsfasen, som er nettopp det Molde behøver.

Det må være boliger for alle livsfaser som imøtegår den demografiske utviklingen, men skal vi være Norges mest næringsvennlige kommune som vi stadig hører gjengitt i media, må vi også sørge for å utvikle gode bomiljøer som tar vare på det unike ved Molde som gjør Molde attraktivt! Vi håper resultatet blir et område som kan øke bolyst både for oss som bor her fra før og de som skal flytte hit.

Det er for lite grønt, sikrer ikke viktige nord-sør forbindelser til sentrale målepunkt eller trygg skoleveg. Vi kjenner ikke igjen sentrale innspill om kvalitetene i området i plangrepet som blir presentert. Etablerte gangstier, skoleveger og grøntområder som brukes til lek og aking om vinteren er foreslått tettet igjen.

-Vi vil protestere på at det foreslås så like alternativ og ber om at det blir gjort endringer i planprogrammet, slik at det er reelle alternativer.

Er det gamle sykehotellet/Bjørnstjerne Bjørnsons veg 45 glemt?

I stedsanalysen blir den historiske utviklingen av sykehusområdet beskrevet og bygninger som støtter opp under sykehusdriften blir ramset opp, bortsett fra det gamle sykehotellet, hvor brakkene til Tyreli for tiden ligger. Det er gjort bærekraftsvurderinger av gjenbruk av eksisterende bygninger som er tilknyttet sykehusdriften, bortsett fra det gamle sykehotellet.

Før brakkene med tilhørende terrengfylling og murer ble oppført besto tomta av sykehotellet og sammenhengende grønnstruktur, som ga et helt annet visuelt inntrykk enn i dag. Bruken av tomta før brakkene ble oppført må vurderes på lik linje med resten av Lundavangområdet.

Trafikk og mobilitet

Vi opplever en sterk økning av gjennomgangstrafikk i Lillevikvegen, inkludert mye tungtrafikk. Lillevikvegen er en smal boliggate, men er også forbindelsen ned til Rema1000 som er nærbutikk for veldig mange og gir økt gjennomkjøring og også flere myke trafikanter. Rema 1000 er et sentralt målpunkt for mange, som vi savner i stedsanalysen og plandokumentene. Det mangler vurderinger av trygg kryssing av Julsundvegen for gående som skal til butikk, busstopp eller Høstmarkberga. Vi ønsker også sterkt at barn, unge og eldre i Lillevika, som skal til skoler, marka eller Coop Mega m.m. skal kunne gå på en bilfri, grønn snarveg som går raskeste veg over Lundvangområdet, i stedet for langs kjørevegen.

Sykehusområdet er ikke bare en tomt med framtidig potensial hvor sykehuset holder til i dag, men fungerer som en grønn lunge for oss som bor i nærområdet. Vi kjenner ikke igjen beskrivelsen i planprogrammet om at det er de store asfalterte flatene og sjukehusskogen som kjennetegner området. Hvor ble det av beskrivelsen av de store, grønne flatene? Disse har både visuell og fysisk verdi for oss som bor her og for dyre-og fugleliv. Bjørsetbekken og bekkefaret er sikret med et eget lovverk, og dette området kan utvikles til å bli en fin nord-sør forbindelse helt i vest av Lundavang-området.  Det er fint at det foreslås å ta vare på sjukehusskogen (som er registrert som lekeområde for barn i området), men hva skjer når vi som bor her fra før skal dele denne skogen med familiene i de 400-500  nye leilighetene?  Skogen skal i planen dekke vesentlig del av kravene til grøntareal for hele Lundavang-området. Tåler skogen og dyr og planteliv den økte bruken?

Vi etterspør også en mer bevisst fordeling av goder og ulemper i området og vurdering av konsekvenser for nærområdet og nabobebyggelse. Det er mye som skjer vest og nord-vest i området, men hva med resten? Her opplever vi at etablerte gangstier, skoleveger og grønne arealer, som brukes til lek og akebakke om vinteren, er foreslått tettet igjen med bebyggelse som ikke hensyntar nærområdet.

Vi forstår at en slik tomt må utnyttes godt, men vi mener det kan løses på en måte som gjør at vi som bor her fra før føler oss ivaretatt og ikke bare frarøvet bokvaliteten, og at de som vurderer å flytte hit fortsatt synes Molde er en attraktiv, unik og sjarmerende småby som er verdt å besøke og bosette seg i.

Ta vare på det unike ved Molde!

Ikke kopier en hvilken som helst annen «urban» by!

Vil du skrive i På tråden? Send e-post til ordetfritt@r-b.no

Vil du skrive leserinnlegg? Send e-post til ordetfritt@r-b.no

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt – Rbnetts meningsportal