Strømregning er skyhøg, det føles som at avdraget på boliglånet har dobla seg og prisen på den halvfulle handlevogna i butikken er sjokkerende.

Julemåneden er normalt ei tid hvor nordmenn svir av litt mer penger enn hva som godt er for oss. Men årets jul vil nok oppleves som den dyreste noensinne. Mange gruer seg allerede til regninga kommer etter nyttår. For noen har det allerede gått over til røde tall, sjøl om budsjettet i utgangspunktet var trangt og magert. Trange tider rammer som kjent mest den som har minst.

Vinteren kan bli tøff for mange. Det er det ingen tvil om. Her i Norge bør vi likevel ha gode forutsetninger for st flest mulig skal komme seg gjennom krisa. Slik vi gjorde under finanskrisa i 2008 og etter jappetida seint på 1980-tallet. Det er et ansvar som kviler tungt på dagens regjering og våre politikere.

Konsekvensene av krig i Europa rammer langt over landegrensene. Men der krigshandlingene skjer er det selvfølgelig verst. Vinterkulda har virkelig senket seg over et hardt prøvet ukrainsk folk.

En kald vinter med liten eller ingen tilgang på strøm og rent vann kan bli katastrofal for folket i Ukraina. – Dette vil skape enorme lidelser blant sivilbefolkningen, spesielt nå som vinteren nærmer seg, sier Morten Tønnessen-Krokan i Røde Kors, til avisa Aftenposten.

Kald er vinteren også for alle som prøver å redde seg ut av krig og fattigdom ved å flykte mot et bedre liv. Det er ikke blitt færre som er truet de siste åra av kriger, konflikter og pandemi.

Vi må stå solidarisk med alle som nå rammes ekstra hardt av den kulda som rammer. Norge kan både hjelpe egne og samtidig vise varme og raushet i møte med de som har det enda verre.

Vil du skrive i På tråden? Legg inn ditt korte innlegg her!

Vil du skrive leserinnlegg? Skriv inn ditt innlegg her!

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt – Rbnetts meningsportal