Jeg har jobbet i Molde Fotballklubb en drøy måned nå, og det har vært noen hektiske og morsomme uker. Vi er en ganske liten administrasjon og spennet i arbeidsoppgaver er stort. Leserinnlegget til Kjell Arne Nygård i RB onsdag fikk meg til å reflektere litt over hva jeg har opplevd så langt i rollen som markedsdirektør i MFK.

I tillegg til ledelse og dagligdagse problemstillinger som finnes i enhver bedrift har jeg prioritert å møte folk nå i starten. Jeg har møtt et stort antall bedrifter og samarbeidspartnere, både store og små, lokale og nasjonale. Jeg har i tillegg møtt mange fra Stadions Venner og representanter fra både Veteranklubben, Tornekrattet, andre supportere, samt mannen og damen i gata. Felles for alle møtene har vært et veldig stort engasjement for MFK og et generelt ønske om at det skal gå bra for klubben. Det er svært mange med blå hjerter der ute og jeg føler meg virkelig privilegert som jobber et sted som har så stor interesse rundt seg.

Responsen på Nygårds leserinnlegg i ulike kommentarfelt bekrefter bare dette enorme engasjementet, som jeg ikke har opplevd noe som er i nærheten av i mine tidligere jobber. Det han adresserer i sitt innlegg, at det er mye kritikk og mishagsytringer fra tribunen under kamper, har jeg ikke opplevd direkte selv. Da velger jeg å se bort fra et par episoder i forbindelse med Jerv-kampen 6. juli. Og jeg har også stått sammen med Tornekrattet på kamp. Engasjement skaper temperatur, og slår ut både i positiv og negativ retning. Det får vi tåle som fotballklubb. Men jeg synes det er direkte trist å høre at negativitet blant tilstedeværende på tribunen gjør at andre ikke kommer på kamp. Det er det grunn til å ta på alvor. Mulige årsaker til at folk som tidligere var på kamp uteblir, og hva vi kan gjøre for å få de tilbake, har blitt tema i de fleste møtene jeg har hatt. Men negativitet på tribunen var nytt for meg som forklaring.

De som er til stede på tribunen er alltid de viktigste, og jeg har opplevd at det tidvis har vært veldig god stemning på stadion i årets sesong. Jeg vil gi honnør til de som faktisk møter på kamp og støtter laget. Særlig Tornekrattet skal ha takk for sine bidrag. Også på bortekampene har Tornekrattet bidratt meget positivt og vært «vår 12. mann». Tusen takk for det! Det merkes på hele stadion og ikke minst merkes det på banen av spillerne.

Det er mange synspunkter på publikumsoppslutningen, ikke minst rundt den negative trenden vi har opplevd i mange år nå. Tilsvarende utvikling har for så vidt de aller fleste arenaene i eliteserien opplevd, men det er ingen bortforklaring eller unnskyldning. Jeg deler bekymringen for utviklingen, og det er en utvikling vi ønsker å snu. Dette er noe vi er opptatt av i MFK, både i administrasjonen og i sportslig avdeling. Jeg mener det er realistisk å øke publikumsoppslutningen vesentlig fra dagens nivå. Men vi trenger litt hjelp til å forstå problemstillingen enda bedre.

Jeg vil gjerne motta innspill fra alle som har forslag til hva vi kan gjøre som klubb for å lage et bedre produkt på Aker Stadion, og trekke flere tilskuere på kamp. Vi skal dessuten engasjere noen diskusjonsgrupper til høsten for å jobbe med disse problemstillingene. Om du har forslag eller til og med ønsker å delta på en «workshop» så send meg en epost på per.eikrem@moldefk.no.

Så håper jeg at vi snart ses på kamp.

Vil du skrive i På tråden? Send e-post til ordetfritt@r-b.no

Vil du skrive leserinnlegg? Send e-post til ordetfritt@r-b.no

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt – Rbnetts meningsportal