Bunadsgeriljaen kjemper for det nye liv, men sånn som jeg ser det nå kjemper de for å gjenåpne en fødeavd.i Kristiansund, uten at det er tilstrekkelig med fagfolk tilgjengelig . Virker som om det er bare å åpne dørene til fødeavdelingen, uten at det er nok ansatte og fagfolk tilstede.

Hva om det da skulle skje noe ille med mor/barn og det ikke er nok fagfolk til å håndtere situasjonen? Alle fødende kvinner og deres barn fortjener all den tryggehet de fortjener på fødeavdelingen, men det skal skje på en sikker, forsvarlig og faglig måte uansett hvor fødeavd. skulle ligge. Dette burde Bunadgeriljaen også forstå ,samt at det er mangel av fagfolk som er hovedgrunnen.

Det koker i debattinnlegg i lokalavisen Tidens Krav, samfunn og familier splittes på grunn av uenighet. Jeg er en av de som ytret meg under denne artikkelen ang. Bunadsgeriljaen på lokalavisen sin fb side. Mange tør ikke å ytre seg i sosiale media eller utenfor ,for de er redd for å oppleve hets eller redd for å ikke greie "å stå i det" har jeg fått tilbakemeldinger på. Dette er en skremmende og trist utvikling ,når det gjelder å engasjere seg i samfunnsdebatten.

En annen ting jeg reagerer på ,er bruken av Nordmørsbunaden . Mange sparer i årevis for å ha råd til å kjøpe seg det fineste plagget de kan ha ved høytid ,fest og andre gledelige sammenkomster. Nå har Nordmørsbunaden blitt et symbol på kamp, splid og politikk. Den har blitt en demonstrasjonsdrakt. Noen ganger når jeg har sett Bunadsgeriljaen i media, har jeg sett min festdrakt både skitten og slitt. Et trist syn ,der Nordmørsbunaden ikke har blitt behandlet med respekt. I de senere årene har jeg ikke følt noen spesiell glede og stolhet, ved å ha på meg bunaden på grunn av at den har blitt brukt som en demonstrasjondrakt. Jeg har tenkt at jeg skal ihvertfall vise at denne gruppen ikke skal få gjøre at jeg ikke bruker den,men som alt annet når det et punkt.

Denne 17.mai kommer jeg ikke til å stille i noen Nordmørsbunad, for det blir helt feil sånn som det "koker" i debatten nå . Om jeg kommer til å bruke den senere får tiden vise ,men akkurat denne tanken og handlingen må modnes.  ! Til slutt vil jeg si at dette ikke har noe med at jeg nå har bodd i Molde i 20 år ,for jeg har ikke glemt at jeg er Nordmøring!

Vil du skrive i På tråden? Send e-post til ordetfritt@r-b.no

Vil du skrive leserinnlegg? Send e-post til ordetfritt@r-b.no

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt – Rbnetts meningsportal