Det er mange interessante innlegg i RB 17. august, bla. fra Jofred Skogvoll som engasjert skriver om avslaget en ungdom har fått på byggesøknaden på hjemgården i Midsund. Ørjan Bell argumenterer for fortsatt fergedrift og ikke Møreaksen og har kreative og opplysende moment med ferske eksempel på moderne fergedrifts muligheter. Derfor sier jeg «takk for hjelpa» til Ørjan Bell. Men obs, må jeg minne meg sjøl på, dette innlegget skal jo dreie seg om Rasmus Rasmussens tilsvar til mitt avisinnlegg i RB 11.8 om Møreaksen som jeg skjønte ville komme. Her får jeg mye tilbakemelding om «grått hår», enda jeg i innlegget mitt bare pekte på at mitt er blitt hvitt siden sist jeg var i Møreaksenduell i 2017..  Ja, ja. Det er selvfølgelig helt greit..  Rasmussen og jeg er i alle fall i samme bås i vårt ønske om å overbevise leserne og velger form og innhold deretter. Et argument for Møreaksen jeg har respekt for, er at jeg unner Aukra og Midsund fastlandsforbindelse. Men det veier ikke tungt nok for gigantprosjektet sett under ett, fordi det har for store miljøomkostninger og derfor er feil bruk av statlige midler. Enda godt at fergene er blitt gratis.

Rasmussen viser til at det er partia AP, H, SP, V og Krf som med sitt flertallsvedtak i Fylkestinget har sendt søknad til Stortinget om midler til Møreaksen. Men det betyr ikke at alle velgerne i disse partia er enig med partiet sitt. Derfor er det skummelt å skubbe velgerne foran seg. Ei fersk meiningsmåling for Sunnmørsposten, Romsdals Budstikke og Tidens Krav, gjort av InFact, burde føre til ettertenksomhet hos flertallspartia. I følge Sunnmørsposten 14.8 svarte 24,9% ja, så mye som 48.8% nei, altså nær halvparten, mens 26.3 % svarte «vet ikke». Heller ikke hos Høyre som har flest tilhengere, har fortsatt jobbing for Møreaksen mer enn 39.3 % støtte. (SP 32,8% og AP 30.3%). Tidens Krav viser samme dag til at at bare 1 av 4 velgere vil at fylkestinget fortsatt skal jobbe for Møreaksen, mens 2 av 3 politikere vil det.

Rasmus Rasmussen skriver mot slutten av innlegget sitt at det er rart jeg ikke har skrevet avisinnlegg oftere. Men nå har jeg altså «stukket hodet fram», fordi jeg fortsatt liker å være med når det «koker» omkring saker jeg er ekstra opptatt av. Forøvrig har SV vært klare i sitt nei til Møreaksen fra dag 1. Dette standpunktet tror jeg velgerne vil belønne partiet for.

Vi likte bedre hverandres synspunkt da sjukehusdebatten raste som verst. Den gangen fikk Rasmussen attpåtil honning med meg og et kort med fine ord på. Om Møreaksen er vi derimot uenige.

Vil du skrive i På tråden? Send e-post til ordetfritt@r-b.no

Vil du skrive leserinnlegg? Send e-post til ordetfritt@r-b.no

Her finner du meningsstoffet i Nordvest debatt – Rbnetts meningsportal